16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Krapović: Budva će uložiti još 1,3 miliona eura za rekonstrukciju putne infrastrukture

Budva foto Boka News

Opština Budva će u narednom periodu uložiti još 1,3 miliona u saobraćajnu infrastrukturu, što je, prema riječima predsjednika Opštine Dragana Krapovića, najveći Javni poziv u istoriji Opštine Budva vezan za rekontrukciju ulica i modernizaciju i sanaciju saobraćajnica.

On je istakao da je zadovoljan planiranom dinamikom radova na uredjenju saobraćajne infrastrukture u Budvi, ali da se u narednom periodu očekuje pet puta veće investiranje u ovom sektoru.

Od početka godine pojačanim aktivnostima asfaltirano je oko 15 ulica i četiri platoa, u okviru Javnog poziva za koji je predviđeno 240.000 eura.

Svjedoci smo toga da se u kratkom roku, a pogotovo u odnosu na prošle godine odradilo mnogo, između ostalog i što se infrastrukture tiče, a to je, kako je dodao, posledica stabilizacije finansijskih prilika, što je preduslov za ulazak u bilo kakve ozbiljnije poslove.

On je najavio realizaciju novog Javog poziva vrijednog oko 1,3 miliona eura za asfaltrske radove, što je, kako je istakao, najveći poziv u istoriji Opštine Budva vezan za rekontrukciju ulica i modenrizaciju i sanaciju saobraćajnica.

Dragan Krapović

“Što se tiče kritične raskrsnice kod Opštine, obzirom da se bliži sezona, donijeli smo zaključak da bi trenutno riješenje bilo postavljanje portala, kakav je postavljen kod Slavije, a nakon toga, vjerujem da bi trebalo ući u proces proglašavanja javnog intersa i na osnovu sugestija ljudi iz te struke napraviti rasrksnicu sa kružnim tokom ili pronaći neko drugo adekvatno riješenje, što će pokazati saobraćajna studija koja je završena, a koju ćemo ubrzo predstaviti javnosti”, istakao je on.

Kako je dodao, radiće se na riješavanju još kritičnih tačaka u saobraćaju, te je pored pasarele koja će sigurno biti postavljena u Rafailovićima, ista bi bila i dobro riješenje za lokaciju kod Slavije, Slovenske plaže i prema Babinom dolu, kod zgrde BSP-a.

“Vjerujemo da će građani biti zadovoljni našom agilnošću i odgovornošću ove vlasti, i pored velikih političkim opstrukcija”, zaključio je Krapović.

Izvor:RT Budva

Najčitanije