10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Kovilm Rade Krivokapić-Radonjić zvanično priznat kao novi modni detalj

Kovilm novi modni detalj

Rada Krivokapić -Radonjić, modna kreatorka i stilistkinja iz Kotora dizajnirala je novi modni detalji – kovilm. Riječ je o modnom detalju ručne izrade koji se nosi oko vrata i predstavlja preoblikovanje kravate i leptir mašne. Za Radu, čiji odjevni predmeti su prepoznatljivi po jednostavnosti, eleganciji i stilu, ovo je veliki uspjeh.

-Kovilm označava značajno djelo u mojoj struci.Radi se u svim bojama sa ispisivanjem monograma vlasnika uključujući, po želji klijenata, interpunkcije na lijevoj strani. Može se nositi u svim prilikama. Izrada kovilma je ručna, a koriste se različiti materijali u zavisnosti od želje klijenata. Odgovora slow-fashion tipu mode koji pokriva korišćenje visoko-kvalitetnih materijala i dugoročnost industrijskog proizvoda-priča Rada.

Rada Krivokapic Radonjic modna kreatorka

Prema njenim riječima završena su dokumenta za registraciju u Ministarstvu ekonomije te je kovilm i zvanično prihvaćen.

– Kovilm je dio kolekcije pod nazivom “Svijet bez sukoba” koja će uskoro biti predstavljena. Kolekciju čine i mala bijela, crna i crvena haljina. Haljine će imati dva različita kroja i materijala. Ne zahtijevaju mijenjanje patentnog zatvarača i prišivanje dugmadi. Biće i školska uniforma, haljina za novogodišnju noć i odjevni predmeti za poslovni stil koji su dio kruga u svakom modnom trendu-najavila je Krivokapić-Radonjić.

Logo KR

Podsjetimo, Rada Krivokapić-Radonjić je doktorat modnog dizajna završila u Beogradu, položila majstorske ispite i dobila majstorsko pismo, a praksu završila kod jednog od najpoznatijih svjetskih modnih kreatora Đorđa Armanija.

Najčitanije