21.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotoru prijeti prinudna uprava

Kotor – foto Boka News

Sjednice Skupštine opštine (SO) Kotor, (nastavak 16. i 17.) koja je trebala biti održana danas odloženo je do daljnjeg. Kako je obrazloženo iz Skupštinske službe, razlog odlaganja zasijedanja je nemogućnost prisustvovanja sjednicama dijela odbornika vladajuće koalicije u zakazanom terminu.

“U skladu sa dosadašnjom dobrom praksom, obaviještava se javnost da se održavanje zakazanih sjednica odlaže do daljnjeg. O novom terminu održavanja skupštinskih zasijedanja javnost će biti blagovremeno obaviještena, nakon sjednice Kolegijuma Skupštine, piše u dopisu”.

Inače, nastavak 16. sjednice SO nije održan ni nakon više od pet mjeseci, zbog čega vladajućoj koaliciji u Kotoru ostaje još samo 30 dana da sjednicu održi. U protivnom, prema zakonu, uslijediće upozorenje Vlade, a zatim uvođenje prinudne uprave.

Iz opozicionog DPS i LP, ali i SDP-a koji je dio vladajuće garniture, ranije je najavljeno da neće podržati odluke na koje je prethodno saglasnost dao predsjednik Opštine Vladimir Jokić (Demokrate).

Kamen spoticanja je i odluka o kupovini nepokretnosti u vlasništvu „Jugopetrola” za koju se zalaže prvenstveno URA, dok u SDP-u smatraju da to nije valjan posao.

Najčitanije