7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotorski maturanti plesali Kvadrilu

Maturanati Gimnazije Kotor i Srednje pomorske škole danas su tačno u podne na trgu ispred katedrale Svetog Tripuna plesali Štrausovu Kadrilu.

Kotorski maturanti, u evropskoj manifestaciji maturskog plesanja kvadrila kao svojevrsnog simbola i poruke mira, ispraćeni su velikim aplauzom brojnih posjetilaca i turiste koji su se zatekli na trgu pred katedralom.

Maturante je pozdravila predsjednica SO Kotor Dragica Perović.

„Čast mi je i zadovoljstvo što sam u prilici da se ovogodišnjoj generaciji maturanata u ime lokalne samouprave i u svoje lično ime obratim i da poželim uspješan završetak ove školske godine. Dragi maturanti, vi ste jedna vrata za sobom zatvorili, a sada vam se otvaraju druga vrata. Jedno doba vašeg života završava, a drugo počinje. Pred vama su otvoreni svi putevi. Molim vas izaberite pravi i nećete pogriješiti. Uživajte u godinama koje su pred vama i ne zaboravite svoj grad, svoju matičnu luku. Vratite nam se sa diplomama i iskustvom kako bi svi zajedno nastavili da gradimo bolji i ljepši Kotor ” – kazala je predsjednica Perović.

Maturante su za nastup, u okviru kojeg je predstavljen popularni valcer četvorki, pripremali profesori obje kotorske škole.

Više fotografija na našoj facebook strani.

Najčitanije