7 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotorske karnevalske fešte – abrumi u Tivtu i Budvi

Kotorski karneval 2015.
Kotorski karneval 2015.

Kotorske zimske karnevalske fešte otvorene su minulog vikenda i trajaće do nedelje 11. februara. Za danas utorak 6. februara i za četvrtak 8. februara, planirana su dva abruma – u Tivtu i u Budvi.

Abrum u Tivtu je danas od 17 sati uz uz Kapa, Gradsku muziku, mažoretke i maske.
U Budvi abrum će biti u četvrtak 8. februara, takođe u 17 sati.

Nakon povratka u Kotor, Kapo, Gradska muzika, mažoretke i maske napraviće đir ulicama Starog grada i najaviti dječiji i veliki maskenbal i pozvati sve na karneval, koji će se održati u nedelju 11. februara od 15 sati.

Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković”, suorganizator Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj Opština Kotor.

Podsjećamo na program Kotorskih zimskih karnevalskih svečanosti.

Kotorski karneval 2017.

Dječiji maskenbal, u okviru kotorskih  zimskih  karnevalskih fešti održaće se u petak 09. februrara 2018.g. od 15  sati  u Poslovnom centru „Vukšić“.

Veliki maskenbal je na istom mjestu dan kasnije, u subotu 10. februara 2018.g. od 21 sat. Goste će zabavljati The grupa i Tri kvarta.

Prodaja ulaznica po cijeni 15,00  za veliki maskenbal je na kamenom  kiosku svakog dana od 8 do 13 sati.

Tradicionalni zimski kotorski karneval održaće se u nedjelju 11. februara od 15 sati. Karnevalska povorka kretaće se glavnom gradskom saobraćajnicom, od zgrade bivšeg hotela „Fjord” do Kamelije, preko Tabačine, i na sjeverna gradska vrata će ući u Stari grad.

Saobraćaj će biti zatvoren trasom kojom će se kretati karnevalska povorka, u periodu od 15 do 17.30 sati. Suđenje karnevala biće na Trgu od oružja, a spaljivanje na Maceu. Mole se građani da uklone svoja vozila, na potezu od cvjećare prema restoranu „Galion” (u dužini od 100m) kako bi se izbjegla mogućnost njihovog oštećenja, i na Tabačini, od Šoping centra „Kamelija” do zgrade Elektrodistribucije, najkasnije do subote 10.februara do 19 sati.

Nakon spaljivanja krivca za sve nevolje Kotorana u prošloj godini, fešta će se nastaviti na glavnom gradskom trgu, uz Tri kvarta, Who see i italijanski bend Terraros.

Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković”, suorganizator je Turistička organizacija Kotor, partner NVO „Fešta”, a pokrovitelj Opština Kotor.

Najčitanije