13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv Dragomanovića zbog sumnje da je prijetio Jokiću

Srđan Dragomanović

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru podnijelo je Osnovnom sudu u tom gradu optužni predlog protiv funkcionera kotorske DPS i bivšeg menadžera Opštine Kotor Srđana Dragomanovića, zbog sumnje da je prijetio gradonačelniku Vladimiru Jokiću (Demokrate).

„Pred ovim Tužilaštvom formiran je predmet protiv S.D. iz Kotora, zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz čl. 168. st.1. Krivičnog zakonika povodom objavljivanja komentara na Facebook profilu dana 05.08.2017.g. Nakon sprovedenog izviđaja, državni tužilac Jovanka Čizmović podnijela je Osnovnom sudu u Kotoru, Optužni predlog protiv imenovanog zbog navedenog krivičnog djela“- potvrdila nam je portparolka ODT Kotor Tijana Čelanović.

Jokić je 6.avgusta prošle godine ODT-u podnio prijavu protiv N.N. lica iz Savjeta mladih DPS-a Kotor. Gradonačelnik je to uradio zbog kako je kazao, poziva na njegov linč koje je neko, u ime Savjeta mladih DPS Kotora, iznio na zvaničnoj fejsbuk stranici te organizacije početkom avgusta.

Naime, u polemici sa jednim od posjetilaca stranice, njen administator je napisao: ,,Viktorija, ukoliko ne poštuje pozitivne propise i još to radi svjesno, što je za Jokića i dokazano ne treba ga štedjeti nego linčovati. NIJE SVAKO TURE ZA VEZIRA!”

Jokić i Demokrate koje su odmah označile Dragonamovića kao autora sporne poruke, ovo su protumačili kao direktnu prijetnju kotorskom gradonačelniku. DPS inače, već mjesecima Jokića  optužuje da krši zakone, počev od toga da je u trenutku izbora za odbornika u SO Kotor Jokić navodno imao srpsko državljanstvo, do toga da navodno, protivno zakonu u opštinskoj upravi zapošljava kadrove bliske koaliciji Demokrate-DF-SDP-URA koja je na vlasti u Kotoru uz podršku SNP u lokalnom parlamentu.

Vladimir Jokić

Istog dana kada je ova priča objavljena u medijima, Nikola Pešić, predsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore izvinio se „Vladimiru Jokiću i svim građanima kod kojih je poruka neodgovornog pojedinca postavljena na Facebook stranici Savjeta mladih DPS Kotor izazvala bilo kakvu vrstu nelagode”.

“Manir političke borbe Savjeta mladih DPS nijesu prijetnje bilo koje vrste političkim protivnicima, već isključivo snaga argumenata. Neodgovorno ponašanje pojedinaca nikako nije stav Savjeta mladih DPS, povlači za sobom zakonsku odgovornost, ali i odgovornost pred drugim kolegama u partiji koje svojim ponašanjem i u politici i u svakodnevnom životu mogu da posluže za primjer”- kazao je tada Pešić.

Srđan Dragomanović je nakon promjene vlasti u Kotoru razriješen dužnosti menadžera Opštine i od tada se on zvanično vodi kao neraspoređen, odnosno “kadar na raspolaganju”. Istekom perioda od šest mjeseci u tom status, po zakonu, sa njim se i formalno može raskinuti radni odnos u lokalnoj upravi, a prema našim nezvaničnim informacijama, DPS je Dragomanoviću već našao novi posao – mjesto zamjenika direktora Doma starih “Grabovac” u Risnu koje bi on trebalo da preuzme odmah pošto mu bude zaključena radna knjižica u Opštini.

“Nisam upoznat da je protiv mene Tužilaštvo podnijelo optužni predlog, niti sam o time ili eventualnom potvrđivanju optužnice obaviješten na bilo koji način”- kazao nam je Dragomanović istakavši da on ima dokaze da on nije autor sporne poruke na fejsbuku. On je dodao da je prije par dana za lične potrebe, sakupljao dokumnetaciju koja mu je potrebna za konkurisanje za posao i pritom je od suda dobio zvaničnu potvrdu da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

Jokić nije želio da komentariše postupke Tužilaštva prema Dragomanoviću.

Najčitanije