Kotor – u pripremi Gastro vodič

Gastro vodič

Turistička Organizacija opštine Kotor intezivirala je pripreme za izradu novog Gastro vodiča za 2017. godinu. U tom smislu uputili su javni poziv ugostiteljima da dostave materijal kako bi sa svojim receptima i specijalitetima gastro ponude postali dio vodiča.

U novom redizajniranom Gastro vodiču, sa bogatim sadržajem kako informacijama o nastanku i razvoju Bokeške kužine tako i načinom pripreme tradicionalnih jela i mjesta u Kotoru gdje se ta jela mogu i degustirati, grad će dopuniti svoju turističku ponudu.

Za ugostitelje koji se prvi put reklamiraju:

 • Potrebno je ispuniti upitnik koji možete dobiti na Vaš upit putem mejla ili preuzeti sa sajta TO Kotor
 • Poslati kvalitetne slike Vašeg ugostiteljkog objekta u visokoj rezoluciji na mail mozaici@t-com.me ili lično donijeti u kancelariji TO Kotor, radnim danima od 8-15 h
 • Ukoliko ste zainteresovani za reklamu  Čuvara gastro kulture potrebno je potpisati Sporazum o saradnji koji bismo Vam, na Vaš upit, poslali na mejl ili isti možete preuzeti sa sajta TO Kotor, pa ovjeren donijeti u kancelariju TO Kotor radnim danima od 08-15 h ili lično potpisati u kancelariji TO Kotor
 • Odlučiti se za jedno od ponuđenih jela iz knjige „ Bokeška kužina“ autorke Vlaste Mandić:
 1. Bakalaj žgavacet
 2. Pašticada galijot
 3. Balote od mušulja
 4. Punjeni kalamari na orizu
 5. Sardele a la Bisernice
 6. Bokeški brodet
 7. Brodet od bakalaja
 8. Njoke u crnom toću
 9. Karnevalska njokada
 10. Njoke sa špinatom
 11. Bokeljska pinjata
 12. Jagnjetina sa bižom
 13. Rižot a la maka
 14. Palamida umido
 15. Primorski nedeljni ručak-tradicionale
 16. Providurova palamida
 17. Rižot od bavižele
 18. Mušulje od gušta
 19. Mušulje od Gurdića
 20. Mušulje od mota
 21. Mušulje Filomena
 22. Dobrodska torta
 23. Štrudel

Navedene recepte možete naći u knjizi Bokeška kužina od Vlaste Mandić. Naravno, ukoliko imate predlog za neko drugo jelo iz pomenute knjige ili nesto što je autentično za ovo područje ili vaš ugodtiteljski objekat, dobrodošli ste sa predlozima i idejama.

 Odabir jela ( jedno ili više) pošaljite na mejl mozaici@t-com.me a početkom naredne godine, u dogovoru sa Vama odradićemo degustaciju odabranih jela, gdje ćemo slikati jela za gasto vodič.

Novi gastro katalog – dodjeljen znak Čuvari gastro kulture

Za ugostitelje koji već imaju reklamu u gastro katalogu, ukoliko imaju izmjene koje se odnose njihov ugostiteljski objekat ili odabrano jelo/jela neka nam se obrate.

Ukoliko ostaju isti podaci, bez ikakvih izmjena, najljubaznije Vas molim da nam to potvrdite mejlom. U tom slučaju ostaće isti podaci i slike u katalogu.

Šparoge

Ugostitelji koji žele samo reklamu u popisnom dijelu gastro vodiča, bez reklame Čuvara gastro kulture, na njih se odnose prve dvije stavke.

 • Potrebno je ispuniti upitnik koji možete dobiti na Vaš upit putem mejla ili preuzeti sa sajta TO Kotor
 • Poslati kvalitetne slike vašeg ugostiteljkog objekta u visokoj rezoluciji na mejl mozaici@t-com.me ili lično donijeti u kancelariji TO Kotor, radnim danima od 8-15 h

Preuzmite upitnik-za-gastro-2017 i memorandum-o-saradnji-sa-ugostiteljima-2017, a u vezi izrade novog vodiča i nastavka saradnje saopštavamo sljedeće:

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.