12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – počela čarolija „Od Božića do Božića“

Okićen Kotor 2018. foto Boka News

NVU „Karampana” u saradnji sa suoorganizatorom Turističkom organizacijom Kotor, a pod pokroviteljstvom Opštine Kotor od 23. decembra ove do 8. januara 2019. godine organizuje niz manifestacija u okviru projekta „Od Božića do Božića”.

“Ove godine predstavljamo bogati program od dvanaest manifestacija i događaja koji će biti upriličeni u našem gradu” – poručuju iz nevladinog udruženja “Karampana”.

Manifestacija je počela novogodišnjim koncertom Gradske muzike Kotor, a nastavljena je na Badnji dan 24. decembra,  kada su građanima i gostima ispred glavnih gradskih vrata  služene priganice.

Novogodišnja interaktivna radionica za djecu, događaj je koji će obilježiti 26. i 27. decembar. Radionica će biti organizovana po grupama i najmlađi sugrađani će praviti novogodišnje ukrase i dekoracije u prostorijama Muzičke škole “Vida Matjan” sa početkom u 16 i u 18 sati.

Okićen Kotor 2018. foto Boka News

Četvrtak 27. decembra – u 18 sati u crkvi Svetog Duha biće održan Tradicionalni novogodišnji koncert učenika Muzičke škole “Vida Matjan”.

Petak 28. decembar – rezervisan je za najslađe i najmlađe, u 10 sati će se ispred glavnih gradskih vrata održati Dječji novogodišnji bazar, gdje će djeca iz vrtića i škola Kotora predstaviti radove koje su pripremali sa svojim vaspitačima i nastavnicima. U slučaju kiše, lokacija za bazar biće Šoping centar “Kamelija”.

Istog dana u Crkvi Sv. Duha u 20 sati koncertom će se predstaviti kvartet “Lords of the Strings”.

Okićen Kotor 2018. foto Boka News

Subota 29. decembar – Novogodišnji bazar rukotvorina na Rivi u 10 sati. Velika novogodišnja tombola organizovaće se istog dana ispred gradske kafane, “Dojmi” u 11 sati, a organizatori su obezbijedili vrijedne nagrade za sve vjerne učesnike. U slučaju vremenskih neprilika za oba događaja domaćin će biti SC Kamelija.

U večernjim satima, na Pjaci od Muzeja od 20 sati uz poznate tonove i hitove “Anđele moj” i “Aj ća volin’ te” posjetioce će zabavljati klapa “Kampanel”. Alternativna lokacija u slučaju loših vremenskih uslova biće JU Kulturni Centar “Nikola Đurković” u istom terminu.

Doček Djeda Mraza nedjelja 30.decembar – obradujte svoje mališane

Dječija nova godina 2017. foto Boka News

Centralni događaj i velika radost za najmlađu publiku svakako je doček Dječje Nove godine, koji će biti organizovan 30. decembra sa početkom u 16 sati na Trgu od oružja.

Djed Mraz i njegov vilenjak pripremaju razna iznenađenja i veliku žurku, koju najmlađi ne smiju propustiti. U okviru dočeka za najmlađe predstaviće se hor učenika muzičke škole „Vida Matjan” i biće odigrana interaktivna predstava pod nazivom „Volimo se-ovo je godina ljubavi”. ” Kao i svake godine, nezaobilazan je dio gdje će naš dragi Djed Mraz podijeliti novogododišnje paketiće svoj djeci koja budu toga dana sa nama, a to će biti na glavnom gradskom trgu” – poručuju iz “Karampane”.

Kako navode, za mališane koji zbog zdravstvenih problema neće prisustvovati dočeku, organizovaće se dodjela paketića u 12 sati na Dječjem odjeljenju Opšte bolnice Kotor. U pitanju je nastavak akcije “Bajka za nazdravlje” koja je otpočela 2015. godine u sklopu projekta “Od Božića do Božića”.

Dan pred dolazak Nove 2019 – manifestacija pod nazivom “Kotor grad dobre muzike”. Publiku će zabavljati Who See, Niggor & Jelena Kaženegra.

Kotor - Dječija Nova godina
Kotor – Dječija Nova godina 2017. – foto Boka News

3. januar 2019. – Početak Nove godine obilježiti ćemo programom pod nazivom Doživjeti stotu, gdje ćemo našim posebno dragim prijateljima iz JU Dom starih Grabovac iz Risna organizovati specijalni muzički program i novogodišnju tombolu sa raznovrsnim nagradama” – saopštavaju iz “Karampane”.

4. januar 2019. – Božićni koncert Srpskog pjevačkog društva „Jedinstvo” koji će biti održan u crkvi Sv. Nikole sa početkom u 18 sati.

Iz “Karampane” pozivaju sugrađane i goste našeg grada da događaj najavljen za 5. januar posjete u što većem broju.

5. januar 2019. – Humanitarno veče posvećeno je svim kotorskim oriđinalima, a sav prihod od prodaje kobasica i kuvanog vina biće namijenjen kupovini novih instrumenata Gradskoj muzici Kotora – poručuju organizatori.

6. januara 2019. – priganice će se služiti ispred glavnih gradskih vrata od 10 sati.

Okićen Kotor 2018. foto Boka News

8. januar 2019. – Organizacija šestog po redu projekta od “Božića do Božića” završava se uz gastro specijalitete kotorskih domaćica koji će biti predstavljeni u okviru “Papalade ala maka”.

Trg od oružja je od 18 sati rezervisan za štimung koji će prirediti sastav “Goodbye Windows”.

Najčitanije