16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – otvorene karnevalske fešte

Otvaranje Kotorskog karnevala

Svečano otvaranje tradicionalnih zimskih kotorskih karnevalskih svečanosti, koje ove godine slave jubilej-500 godina postojanja, održano je sinoć u velikoj sali Kulturnog centra “Nikola Đurković” uz mažoretke, Gradsku muziku i Teatar 303.

Obraćajući se onima koji pripremaju optužnicu za ovogodišnjeg krnevala, ujedno i pozdravljajući prisutne, predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić je poručio: “Jedino za što nismo krivi je ovo vrijeme. Za sve ostalo unaprijed priznajemo krivicu”, rekao je on u šaljivom tonu, izražavajući nadu da će Kotorani i gosti uživati za vrijeme trajanja ovih svečanosti.

Karnevalske fešte otvorio je kapo karnevala Luka Knezović. “Poštovani furešti i domaći, pozdravljam najprije rukovodstvo Opštine Kotor i predsjednika Vladimira Jokića. Najviše pozdravljam Kotorane koji su večeras ostali doma da gledaju serije. Poseban pozdrav za one koji se nalaze na 85 km od nas. Kako ih nije stid, ipak je ovo veoma značajan jubilej”, poručio je Knezović, podsjećajući na činjenicu da je cilj održavanja ovih svečanosti, osim promocije grada, njegove tradicije i kulture, druženje i povezivanje karnevalskih gradova iz Evrope i svijeta.

Otvaranje Kotorskog karnevala

Kako je naglasio, kotorski karnevalisti su u obavezi da čuvaju i njeguju tradiciju održavanja karnevala. „Naslijedili smo to od naših predaka, iako, izgleda neko želi ove svečanosti da ugasi. Nećemo to dozvoliti”, rekao je Knezović.

Otvaranje Kotorskog karnevala

Nakon podizanja karnevalske zastave uslijedio je koncert Nena Belana & Fiumensa.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije