Kotor: osumnjičen za neovlašćeno organizovanje igara na sreću

Dvanaesta akcija u borbi protiv OKG

Foto UP

Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke policije su u sadejstvu sa službenicima Odeljenja bezbjednosti Kotor, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa na području Boke Kotorske, shodno mjerama i radnjama koje su planirane od strane Operativnog štaba „Boka”, a postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru, izvršili pretres prostorija koje koristi član organizovane kriminalne grupe, S.B. (27) iz Kotora, a u kojima su, kako se sumnja, bile neovlašćeno organizovane igre na sreću, saopšteno je iz Uprave policije.

Protiv S.B. će biti podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćeno organizovanje igara na sreću.

Naime, na osnovu operativnih saznanja kojima je raspolagao Sektor kriminalističke policije, a u saradnji sa nadležnim tužilaštvom izvršene su neophodne provjere posredstvom Uprave za igre na sreću, Uprave za inspekcijske poslove i Poreske uprave na osnovu kojih se sumnja da se u objektu u kojem se nalazio kazino „Royal”, a koji je uzet pod zakup od strane preduzeća „Cattaro Bet” čiji je vlasnik S.B, neovlašćeno organizuju igre na sreću.

Policijski službenici su, 30.11.2017. godine, u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru, izvršili pretres navedenog objekta i tom prilikom pronašli 15 slot aparata za igre na sreću i dva stola za rulet, kao i poslovnu dokumentaciju koja se odnosi na funkcionisanje navedenog objekta.

Nakon sprovedenog pretresa, službenici Uprave za inspekcijske poslove – Odsjek za igre na sreću su na zahtjev službenika Sektora kriminalističke policije izašli na lice mjesta i shodno svojim nadležnostima izvršili očitavanje memorije pronađenih slot aparata i ruleta. Tom prilikom, očitavanjem memorije pronađenih aparata, nedvosmisleno je utvrđeno da su se u objektu nekadašnjeg kazina „Royal” u periodu od juna 2015. godine neovlašćeno organizovale igre na sreću.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se protiv S.B. podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćeno organizovanje igara na sreću.

Navedeni objekat je shodno odluci Uprave za inspekcijske poslove – Odsjek za igre na sreću zapečaćen, a pronađeni slot aprati i stolovi za rulet biće predati Upravi za imovinu i oni će zajedno sa pronađenom poslovnom dokumentacijom biti predmet daljih vještašenja u cilju utvrđivanja nezakonito stečene dobiti.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u jednaest akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i današnju akciju, izvršili pretrese na 185 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavjaju, kaže se u sopštenju iz Upreave policije.

2 Komentari

  1. 100% MALOLJETNIK ili Kavački ili onaj Bojovića ali od rođenja ima dosije…nekoga to oće još ako mu ovi pomognu mislim na Zlatka, Ratka,Mila i Momira, a i ostali…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.