3 C
Kotor

Slušaj online radio

„Kotor May Rock” 20. i 21. maja

Kotor May Rock

Manifestacija „Kotor May Rock”, koju priređuje Turistička organizacija opštine Kotor, održaće se 20. i 21. maja na Trgu svetog Tripuna, ispred katedrale, od 21 sat.

Tokom dvodnevnog programa nastupiće šest bendova. Događaj će prve večeri početi nastupom dubrovačkog alt-dream sastava Embassy 615, prepoznatljivog po kvalitetnom autorskom stvaralaštvu unutar konceptualnog projekta. Publika će nakon njih imati priliku da se podsjeti starih hitova Generacije 5 poput „Dolazim za pet minuta” i „Ti samo budi dovoljno daleko” uz Đorđa Davida i Death Saw, koji će izvesti i numere nastale u novom sastavu. Prva koncertna noć završiće nastupom benda Kanda, Kodža i Nebojša, jednog od najprepoznatljivijih na ovom području po energičnim nastupima i društveno angažovanim tekstovima uklopljenih u progresivni zvuk.

Drugu koncertnu noć otvoriće kotorski bend Light Under the Black Mountain, koji je odličnim nastupom tokom kotorskih novogodišnjih praznika svojim autorskim kompozicijama pokazao umijeće izmođenja blues rocka kakav na ovom području veoma rijetko nastaje. Potom slijedi nastup nikšićkog pank benda Društvo skrivenih talenata, čijim pjesmama se ukazuje na snagu pojedinca i želju za boljim životom. Završnica manifestacije pripašće Nikoli Vranjkoviću i alternativnom zvuku uklopljenom u vanvremensku, a uvijek aktuelnu poeziju kojom se osvrće na tmurnu stvarnost uz nagovještaj optimizma, što će biti prvo izvođenje numera sa albuma „Veronautika” u Kotoru.

TO Kotor ovom manifestacijom nastavlja da ispunjava obećanje dato publici tokom novogodišnjeg festivala „Rock New Year” kada je najavljeno da će za brojne ljubitelje ovog zvuka biti priređen niz sličnih dešavanja.

„Kotor May Rock” uvod je u bogat kulturni program namijenjen publici u ovom gradu do kraja ljeta, koji će pored nastupa rock bendova biti ispunjen i odličnim džez performansima, nastupima velikana u klasičnoj muzici, etno zvukom u umjetničkom performansu, jadranskim melodijama, folklornim programom, klapskim i horskim pjevanjem, kao i nastupima gradske muzike.

Za posjetioce iz Nikšića, Podgorice, Cetinja i Budve organizovan je prevoz. Detaljnije informacije o događaju mogu se dobiti putem e-maila kotormayrock@gmail.com.

Najčitanije