4 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor, maškare preuzele vlast

Abrumom  ulicama Starog grada na čelu sa kapom karnevala Lukom Knezovićem, kotorskom Gradskom muzikom i mažoretkama „Fešta“  danas su svečano otvorene Tradicionalne zimske kotorske karnevalske fešte 2020.

„Kotorski karneval je nešto što živi stoljećima i predstavlja simol našeg grada, po kome je on prepoznatljiv i u svijetu. Želim da iskoristim priliku i da vas pozdravim i predam ključeve grada kapu našeg karnevala, gospodinu Luki Knezoviću, što znači da je do 23. februara „vlast“ u rukama maškaranih feštađuna“, kazao je u ime pokrovitelja, opštine Kotor potpredsjednik Nenad Vukadinović.

Kapo karnevala  Luka Knezović pozvao je sve karnevalske grupe da učestvuju na Velikom maskenbalu 22. februara  i u velikoj karnevalskoj povorci koja će biti u nedjelju 23. februara 2020. godine.

Podizanjem karnevalske zastave kapo je fešte proglasio otvorenim.

Potom je se uz muziku VIS Tetra zabava nastavljena uz NJOKADU ALA  MAKA, koja je bila takmičarskog karaktera.

Zimske kotorske karnevalske fešte 2020

Devet prijavljenih grupa takmičilo se za nagrade koje je obezbjedio glavni sponzor njokade – konoba Marius.

Žiri u sastavu:gđa Vlasta Mandić – kuvarica, Željko Tagić – kuvar i g. Mašo Čekić – novinar i publicista imao je težak zadatak da izabere najbolje i to između kužina: Resursnog centra za sluh i govor, Crvenog  krsta – Kotor , karnevalskih  grupa Karampana i Kosmopolitanke, Doma starih “Grabovac” iz Risna, hotela “Vardar”,  Žena risna, Kavačke ala maka i Jokine kužine iz  Herceg Novog.

Prema odluci žirija

-treće mjesto 3 kg SLANINE osvojile su njoke iz kužine KAVAČKE ALA MAKE-

-drugo mjesto i 3 kg KOBASICA – pripalo je karnevalskoj grupi KARAMPANA,

-a  prvo mjesto – PRŠUT –  odnijela je JOKINA KUŽINA IZ HERCEG NOVOG.

Zimske kotorske karnevalske fešte 2020

Organizator Zimskih kotorskih karnevalskih fešti  JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor odlučio je da nagradi i štićenike JU RESURSNI CENTAR ZA SLUH I GOVOR i njima je pripao KOŠET.

Kotorani i brojni stranci kojih je danas bio prepun Trg od oružja su se pored besplatne hrane zabavili uz muziku VIS TETRA.

Fešte se nastavljaju u ponedjeljak dječijim maskenbalom u Poslovnom centru „Vukšić“ od 16 sati.

Najčitanije