11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Javni poziv individualnim stvaraocima iz oblasti kulture

Kotor – panorama – foto Boka News

Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor raspisao je Javni poziv za podršku individualnom kulturnom stvaralaštvu, iz oblasti muzike, književnosti, nauke, filma i pozorišta, te za autorska djela stvaralaca/teljki sa područja opštine Kotor.

Korisnici sredstava (učesnici po Javnom pozivu) mogu biti autori/ke (fizička lica) rođeni/e u opštini Kotor, kao i utori/ke (fizička lica) sa mjestom boravka u opštini Kotor (ne kraće od dvije godine).

Javni poziv je otvoren od 25. septembra do 15. oktobra 2018. godine.

Maksimalno učešće podrške po odabranim projektima iznosi do 50% ukupno potrebnih sredstava za realizaciju projekta. Ukupno opredijeljena budžetska sredstva po ovom pozivu iznose 10.000 eura.

Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti će na osnovu pristiglih zahtjeva, a nakon zatvaranja Javnog poziva, objaviti na sajtu Opštine imena svih autora/ki i projekata kojim su konkurisali/e za podršku, kao i svih onih koji su dostavili nepotpunu dokumentaciju sa rokom od tri dana za dopunu dokumentacije.

Nakon isteka navedenog roka, Opština Kotor će u roku od 10 dana obaviti selekciju projekata na osnovu navedenih uslova prihvatljivosti i kriterijuma za odabir. Lista odabranih projekata, uz visinu odobranih sredstava i lista odbijenih projekata sa imenima autora sa obrazloženjem, biće objavljene na sajtu Opštine Kotor.

Najdalje za 30 dana od dana objave prihvaćenih projekata biće potpisani ugovori sa autorima/kama kojima će biti regulisani međusobna prava i obaveze.

Informacije putem telefona 032/325-860 / lokal 227 ili e-mail  kultura@kotor.me.

Najčitanije