15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – DPS se već raduje novim izborima

Sa sjednice SO Kotor

Petnaesta po redu sjednica SO Kotor danas je po drugi put odložena na „na neodređeno vrijeme“ zbog nedostatka kvoruma. Naime, u skupštinskoj sali bilo je samo 15 odbornika, ali je upadljiv bio izostanak dva odbornika Nove koja čini vladajuću koaliciju sa Demokratama, SDP i URA, uz parlamentarnu podršku SNP.

„Nastavlja se agonija unutar izvršne vlasti Kotora jer je ovo već treći ili četvrti put da oni ne mogu obezbjediti kvorum. Postoje značajna neslaganja unutar skupštinske većine i na djelu je kriza lokalne vlasti u Kotoru“- ocijenio je šef kluba odbornika opopzicionog DPS Željko Avramović. On je kazao da „ne postoji vladajuća većina“ i da DPS neće držati kvorum ostatku vlasti onda kada joj zahvali njenih odbornika „a mi vidimo da je razlog tog izostanka političke prirode“Avramovič je poručio da je DPS spremna na vanredne izbore u Kotoru.

Gradonačelnik Vladimir Jokić (Demokrate) istakao je da izvršna vlast radi bez problema i da kadrovi Nove koji su na funkcionerskim mjestima redovno i bez prekida obavljaju svoje poslove.

„Izvršna vlast svoj posao radi onako kako je zakonom predviđeno. Dostavljamo materijale Skupštini, predsjednica SO zakazuje sjednice u skladu sa onim što su propisi. U domenu rada izvršne vlasti sve funkcioniše besprekorno, kao i u domenu naše saradnje sa lokalnom zakonodavnom vlašću. O razlozima zašto neko ne dolazi na sjednice SO, treba pitati njih, a mi ćemo nastaviti da radimo svoj posao onako kako nam je dat mandat“- istakao je Jokić dodajući da očekuje da se prevaziđe problem sa odsustvoivanjem odbornika NOVE. Predsjednica SO i čelnica DSS koji je sa Novom dio DF-a u Kotoru, Dragica Perović nije željela da komentariše odnose unutar kotorskog DF.

„Ja sam danas samo bila u prilici da konstatujem da nismo imali kvorum i da ne možemo  održati sjednicu. Što se tiče ovog drugog, to je nešto što ćemo mi riješavati  u hodu i nadam se korigovati na dobro svih, posebno građana koji su nam dali mandat“- istakla je Perović.

Sa sjednice SO Kotor

Šef kluba odbornika Demokrata Dragan Šepelj je kazao da „ovi koji nisu došli imaju problem sa cijelom koalicijom“ i da Nova treba da objasni građanima „zašto se oni nisu pojavili da ispune volju građana koja je bila jasna da mi kao vlast ne radimo na način kako je to prije nas radio DPS“.

„Jasno je da postoji problem u koaaliciji, a njegova suština je u tome da ovdje sa jedne strane imate ljude koji žele da rade nešto dobro za grad i da su pripremljene veoma bitne odluke od kojih zavisi život grada i svih građana, te očito neke druge kojima to nije u interesu i kojima su u interesu neke privatne potrebe. Mi nismo tu da bi zadovoljavali bilo čije interese, ni tajkuna, ni ostalih“- istakao je Šepelj koji ipak smatra da jučerašnji rasplet događaja na sjednici SO nije i definitivni kraj vladajuće koalicije u Kotoru.

Potpredsjendica Opštine Ljiljana Popović Moškov (URA) je kazala da su dvojica odbornika Nove „očigledno ljudi koji ne shvataju neke šire interese, gledaju samo sitne sopstveničke i uskopartijske.”

„Imate petnaest odbornika na jednoj strani i samo dva na drugoj, a oni sebi daju za pravo da nas drže „njihovim taocima” i onemogućavaju nas da održimo redovne skupštine” – rekla je Popović Moškov.

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije