12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Komunalno Tivat očistilo veći dio staza i puteva u zaleđu

vrmac – tivat

Komunalno preduzeće Tivat od 1. marta do juče prokrčilo je i očistilo oko 45% od svih planiranih staza i puteva u zaleđu Tivta. Ova aktivnost obavlja se u sklopu sprovođenja preventivnih mjera zaštite od požara- saopšteno je danas iz lokalne uprave.

Na sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, koji je održan u decembru prošle godine, krčenje staza i puteva koje se više ne koriste ili su rijetko u upotrebi, a koji okružuju naselja i predstavljaju pristup ka pošumljenom dijelu teritorije, utvrđeno je kao jedan od prioriteta.

Iz Komunalnog su kazali da  su očišćene dvije veće staze u Gošićima, pri kraju je čišćenje staze u Mrčevcu, odnosno Matijevićima. Pri kraju je čišćenje staze i Sv. Agata-Peani, te staza u reonu Brština, Sv. Šimuna i Mažine. Prije nekoliko dana otpočelo je čišćenje puta Gornja Lastva – Plavda. U planu je čišćenje još 4-5 staza u Lepetanima i u Krtolima.

komunalci ciscenje staza

Nakon prve faze, odnosno čišćenja, u planu je i druga faza radova, odnosno nasipanje puteva, kako bi se ovim trasama, u slučaju nužde, mogla kretati vozila i vatrogasna oprema.

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije