16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Kompleksi Porto Novi, Luštica Bay, Plavi horizonti, Mamula, prioriteti vlade

Plavi Horizonti

Kompleksi Porto Novi, Luštica Bay, Plavi horizonti, hotel Kraljičina plaža, auto-put Bar-Boljare, pomorski kabl koji će povezati Crnu Goru i Italiju,  valorizacija Bjelasice i Komova, te obnovljivi izvori energije, neki su od 23 prioritetna razvojna projekta Vlade u ovoj godini.

Programom rada Vlade, koji je nedavno usvojen, glavni razvojni projekti podijeljeni su u šest oblasti, počev od saobraćaja gdje je izdvojen samo auto-put Bar-Boljare i praćenje svih koraka njegove realizacije.

Mamula

Valorizacije Bjelasice i Komova, te Durmitora, izgradnja kompleksa Porto Novi u Kumboru, Luštica bay i Plavi horizonti u Tivtu, zatim kompleksa, marine i infrastrukture naselja Porto Montenegro u Tivtu, rekonstrukcija tvrđave Mamula na ostrvu Lastavica na ulazu u Bokokotorski zaliv, izgradnja hotela Kraljičina plaža na Svetom Stefanu i projekti koje će pratiti Tenderska komisija, prioriteti su u oblasti turizma.

Porto Novi foto Boka News

U oblasti energetike, istaknuti su pomorski kabl koji povezuje Crnu Goru i Italijom, zatim termoenergetski kompleks, te obnovljivi izvori energije velike i male hidroelektrane, vjetroelektrane i solarne elektrane.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije