16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Katić i Knežević – naći rješenje za opstanak Bolnice Meljine

Bolnica Meljine

Zainteresovane strane pokušaće da definišu sporazumno rješenje za opstanak Bolnice u Meljinama, kako bi potencijalni investitor i bolnica imali čistiju pravnu situaciju, imajući u vidu da je aktuelan sudski spor između Atlas grupe i Vlade Crne Gore, zaključak je današnjeg sastanka predsjednika Opštine Stevana Katića sa predstavnicima Atlas grupe, na čelu sa predsjednikom Duškom Kneževićem.

“Iako lokalna uprava nije direktni učesnik u postupku privatizacije, jeste zainteresovana strana zbog ogromnog značaja koji ova zdravstvena ustanova ima za građane Herceg Novog. Zato je pokrenuta inicijativa za sastanak sa vlasnicima Bolnice Meljiine, da bi se čelnici Opštine bliže upoznali sa situacijom i problemima u ustanovi”, navode iz lokalne uprave.

Kako je saopšteno, predstavnici lokalne uprave insistirali su da je postojanje Bolnice u interesu grada Herceg Novog, ali i da ona mora da bude funkcionalna i pruža kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

Najavljeno je da će u najskorijem roku biti organizovan sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i Ministarstva finansija, kojem će prisustvovati i predstavnici Opštine i Atlas grupe.

“Plan je da zainteresovane strane pokušaju da definišu sporazumno rješenje za opstanak Bolnice, kako bi potencijalni investitor i Bolnica imali čistiju pravnu situaciju, imajući u vidu da je aktuelan sudski spor između Atlas grupe i Vlade Crne Gore”, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Takođe, kako se navodi, plan je da predstavnici Opštine krajem marta prime predstavnike zainteresovanog strateškog partnera i potencijalnog investitora za izgradnju nove bolnice u Meljinama.

“Na sastanku je razgovarano o mogućnosti usaglašavanja planske dokumentacije za lokaciju kompleksa u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma i Opštinom Herceg Novi, kako bi se lakše realizovao investicioni program i uveo novi strateški partner”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije