JUK Herceg fest pripremio niz pozorišnih programa u susret Danu pozorišta za djecu i Svjetskom danu pozorišta

Zato sto te se plasim

U susret međunarodnim praznicima: Danu pozorišta za djecu i mlade (20. mart)  i Svjetskom danu pozorišta (27. mart) u JUK Herceg fest uz podršku osnivača  više sponzora pripremilo je  niz pozorišnih programa za sve uzraste koje Vam sa zadovoljstvom preporučujemo:

“Zato što te se plašim” – interaktivna predstava o vršnjačkom nasilju praćena predavanjem Prof dr. Žarka Trebješanina.

U prošlom polugodištu započela je kampanja u kojoj kroz Pozorište otvaramo teme – o kojima je teško, ali se mora govoriti, podržana od strane Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi. Predstava “Dar” (o porodici sa djetetom sa autizmom) odigrana je u novembru, a prema ranije utvrđenom planu slijedi predstava o vršnjačkom nasilju.

“Zato što te se plašim” je predstava sa glavnim protagonistom Ivanom Jeftovićem koja je prethodnih godina uspješno komunicirala sa mladima u Srbiji. Predstava je interaktivna i namijenjena je tinejdžerima – osnovcima od VI razreda, a takođe i srednjoškolcima. Veoma su dobrodošli stručnjaci iz svih oblasti rada sa mladima i roditelji. Vršnjačko nasilje postoji u našoj sredini, žrtve teško progovaraju. Predstava koju organizujemo u saradnji sa Agencijom “Zdrav Život” iz Beograda, biće izvedena u četvrtak 22. marta u tri termina i besplatna je.

Ponovo uspostavljena saradnja sa internacionalnim Festivalom pozorišta za djecu Kotor u naš grad dovodi hit za male gledaoce.

Sa scene Kulturnog centra Pančevo, dolazi nam, po predlogu Kotorskog festivala,  “Oki i Boki šou” i predstava “Tajna velikog nosa”.

Oki i Boki šou

Dva televizijski poznata glumca Nenad Okanović i Boris Ivković, uz Jasminu Večanski i Mladena Vukovića izvode predstavu po tekstu i u režiji Maše Vujošević. Predstava obiluje originalnim songovima. Predstava će biti odigrana u Dvorani Park u srijedu 28. marta sa početkom u 18 časova, a ponuđena je i školama za organizovano izvođenje ranije istog dana, s obzirom da je namijenjena uzrastu djece do V razreda.

Anika i njena vremena” – predstava inspirisana propovjetkama Iva Andrića, nastala u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Beo Art-a.

Anika-i-njena-vremena

Andrić teži mitskom – sudbinskom, dalekom, vječnom… Ako se ljepota ne dodirne, otvara se put ka nasilju, ubijanju, ludilu, samoubistvu. Nije dovoljan samo dodir ljepote, jer iz tog dodira bi trebalo da nastane vedrina duše, radost, bezbrižnost, da potre egoizam ne vodeći pri tom u autodestrukciju, da donese sreću bez samozaborava ili nadmenosti moći. Ljepota treba da izaziva ljubav, da se njome zaštiti, da se njome ispunjava i da sama bude njome ispunjena. U trenutku kada se događa suprotno, umjesto ljubavi – sve i svakad bude preliveno mržnjom. To je dokaz posrnulosti svijeta.

Predstava će biti izvedena 30. marta u 20 sati, a cijena ulaznice je 7 eura.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.