17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Jugo i kiša sredinom dana u slabljenju

Tivat – Olujno jugo

U Crnoj Gori će biti oblačno i kišovito, povremeno pljuskovi, a moguća je i grmljavina.

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, mjestimično se očekuju obilne količine padavina. Krajem dana padavine će značajno oslabiti, a na zapadu i jugozapadu i prestati.

Na Cetinju je tokom noći palo 215 litara kiše po metru kvadratnom, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju.

Vjetar južnih smjerova, pojačan i veoma jak, na udare olujne jačine, a od sredine dana će slabiti.

Jutarnja temperatura od jedan do 13, najviša dnevna od šest do 19 stepeni.

Stanje na putevima

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim putevima i uz smanjenu vidljivost usled niske oblačnosti, saopštili su iz Auto-moto saveza Crne Gore.

Oni su upozorili na jak vjetar i pojavu sitnih odrona na putevima koji prolaze duž klisura i usjeka i savjetovali vozačima opreznu vožnju prilagođenu stanju na putu.

Upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, dionica Košljun – Zavala saobraćaj će biti zatvoren od devet do 11 i od 14 do 15 sati i 30 minuta, kao i od dva do pet sati.

Zbog radova na magistralnom putu Cetinje-Budva, dionica Brajići-Lapčići, saobračać će biti obustavljen od devet sati i 15 minuta do 11 sati i 15 minuta i od 14 sati i 15 minuta do 15 sati i 45 minuta.

Na regionalnom putu, dionica Cetinje – Njeguši, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a saobraćaj je zatvoren od osam do deset i od 14 do 16 sati.

Na magistralnom putu M-2.4 dionica Sutomore -Bar u mjestu Šušanj saobraća se jednosmjerno sa semaforskom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-2, dionici Tivat – Budva, zbog radova je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog radova na izgradnji javne rasvjete uz magistralni put M-2 dionica Kamenari – Herceg Novi, lokaliteti Kavalin – Ljuta doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije