14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Jokić: Imamo HIA studije za hotel na lokalitetu URC-a i hotel Teuta u Risnu

Panorama Kotora sanimljena sa Vrmca
Kotor – Panorama – Photo: Boka News

Predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić kazao je Radio Kotoru da je, pored  osjećaja zabrinutosti zbog efekata pandemije korona virusa, istovremeno i veliki optimista kada je riječ o srednjoročnom i dugoročnom razvoju grada.

„Na današnji dan imamo Prostorno urbanistički plan (PUP) sa „zelenim svjetlom“ od strane UNESCO-a, koji je regulisao kako će se ovaj grad razvijati, a da ne ugrožava ono što je jedinstvena univerzalna vrijednost ovog prodručja. Imamo i dvije HIA studije (Procjene uticaja na kulturno dobro (HIA – Heritage Impact Assesment)) odobrene od strane UNESCO-a. HIA studiju za hotel na lokalitetu URC iz lanca Meriot i HIA studiju odobrenu za lokalitet hotela Teuta“, kazao je Jokić.

On je rekao i da je od investitora informisan da bi već od proljeća trebalo da se krene sa gradnjom, odnosno  rekonstrukcijom, kao i da bi u naredne dvije godine ovi hotelski kapaciteti mogli biti u funkciji.

Vladimir Jokić

„Optimista sam i zbog toga što postoji interesovanje različitih vrsta investitora da se na teritoriji opštine ulaže i da se na taj način stvaraju nove vrijednost, otvaraju nova radna mjesta i prihodi opštini i građanima Kotora“, kazao je Jokić.

Kao dodatni podstrek razvoju grada naveo je i završetak  moratorijuma na gradnju, uvedenog 2017. godine.

„Kroz razgovore sa predstavnicima UNESCO-a, sa nadležnim ministarstvima i drugim državnim institucijama, uvjeran sam da ćemo u narednoj godinu moći da razvijamo i grad i da se krene konačno sa gradnjom“, kazao je Jokić.

Najčitanije