20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Izvadili čovjeka iz uništenog vozila i spasili zatrpanog radnika

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Tivta danas su za manje od sat vremena imali dvije komplikovane intervencije u kojima su spasili dva ljudska života.

Prvo je oko 11 sati došlo do saobraćajne nesreće na Bjelilima u kojoj je Tivćanin R.S. izgubio kontrolu nad „škodom oktaviom“, sletio sa ceste i žestoko udario u potporni zid pored puta.

Koristeći maltene svu opremu iz svog specijalnog tzv. tehničkog vozla, pripadnici SZS su unesrećenog i teško povrijeđenog čovjeka, uspjeli da izvuku iz potpuno uništenog automobila. Pritom su hidrauličnim alatima morali da skoro potpuno isjeku „škodu“ kako bi R.S., zarobljenog u gomili zgužvanog lima, mogli da izvuku i predaju ekipi Hitne pomoći Tivat koja ga je odvela na liječenje u kotorsku bolnicu.

Dok je jo trajala ova intervencija na Bjelilima, stigao je poziv u pomoć iz drugog dijela grada – naselja Vrijes, odnosno gradilišta nove ulice gdje je oko 11.20 sati iz za sada još zvanično neutvrđenih razloga, došlo do obrušavanja zemlje u jednom od kanala.

Rastresita zemlja obrušila se u kanalu dubine oko 4 metra i pritom do iznad pojasa zatrpala G.F. iz Bijelog Polja, jednog od radnika građevinske kompanije „Toškovići“ iz Podgorice. U njegovom spašavanju-vađenju učestvovala je ekipa SZS Tivat, a u pomoć su im pritekle i kolege vatrogasci iz Kotora, pa je djelimićno zatrpani radnik kojem su donje ekstremitete zarobile tone zemlje, uspješno izvučen i bez vidljivijih povreda, predat ekipi Hitne pomoći koja ga je prevezla na dalje preglede i liječenje u Opštu bolnicu u Kotoru.

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije