Italijanska ribarica sa sirijskim izbjeglicama plovi prema Herceg – Novom

Reagovala Pomorska policija i Vojska

Izbjeglice

Za oko dva sata očekuje se uplovljavanje u luku Zelenika italijanske ribarice „Erika“ na kojoj se, uz tri člana posade, nalazi i 17 izbjeglica iz Sirije. Petnaest metara duga ribarica koja se nalazila u međunarodnim vodama na oko 20 milja pred crnogorskom obalom, jutros je uputila poziv u pomoć nadležnim službama u Crnoj Gori, obavijestivši ih o time da se na brodu nalaze izjeglice i da se brod uputio ka najbližoj luci.

„Za sada nemamo pouzdani unformaciju što se desilo – da li je „Erika“ eventualno spasila brodolomnike-izbjeglice sa nekog potonulog plovila ili ih je možda sama ta ribarica švercovala. O svemu su obaviješteni Granična pomorska policija i Mornarica Vojske Crne Gore koji su preduzeli mjere iz svoje nadležnosti i čija će plovila isploviti u susret italijanskoj ribarici. Mi taj brod pratimo preko svog sistema za elektronski nadzor plovidbe“- kazao nam je jutros direktor Uprave pomorske sigurnsoti Crne Gore Safet Kočan.

„Erika“ je se trenutno nalazi na 14 milja jugoistično od ostrva Mamula i plovi ka Boki brzinom od 8 čvorova.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.