11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Institut Igalo – stižu gosti iz Holandije i Norveške

Institut Igalo
Institut Igalo

U Institutu Igalo trenutno boravi 350 gostiju.  U utorak, 10. aprila, stiže prva grupa od 50 holandskih gostiju najavljujući početak sezone kada su u pitanju inostrani gosti. Redovni dolasci proljećnih grupa s holandskog tržišta su planirani svakog utorka do sredine maja kada se očekuje i maksimalna popunjenost naših kapaciteta.

Prva grupa od 140 norveških reumatičara stiže 17. aprila. Time počinje 42. godina uspješne saradnje s norveškim državnim osiguranjem, tj. Univerzitetskom bolnicom iz Osla. Ove godine se očekuje dolazak 980 pacijenata (7 grupa po 140 pacijenata), koji će boraviti na programu rehabilitacije u trajanju od po 28 dana u periodu od 17. aprila do 30. oktobra. Tokođe u Institutu će se liječiti i pacijenti iz Švedske, Njemačke, Rusije i ostalih inostranih tržišta, kao i veliki broj gostiju, velikim dijelom povratnika, sa ex-yu prostora.

Važno je naglasiti da dugogodišnji strateški partneri kroz povećanje broja gostiju iz godine u godinu Institutu Igalo daju potvrdu kvaliteta medicinskih usluga, koja nas diferencira na tržištu zdravstvenog turizma od brojne konkurencije.

Objekat Prve faze Instituta počinje sa radom  10. aprila. Kao i prethodnih godina u ovom objektu pretežno će boraviti pacijenti iz Crne Gore (Fond zdravstva, Fond PIO, REKRA, Sindiklalne organizacije)i okruženja (agencije iz Srbije, BiH, Albanije) kao i veliki broj individualnih gostiju, pretežno višegodišnji povratnici, sa pomenutog prostora.

Dok je trajala zimska pauza u objektu Prve faze izvršeno je redovno održavanje. U toku je uređenje enterijera u dijelu smještajnog i socijalnog prostora što uključuje zamjenu podnih obloga (itisoni), molersko-farbarske, stolarske i tapetarske radove.

U objektu Druge faze, kao što je i ranijenajavljeno, nakon više od tri decenije obnovljena je  medicinska oprema tako da Institut trenutno posjeduje najsavremenije uređaje za dijagnostiku i rehabilitaciju kardioloških pacijenata: ultrazvučni aparat najnovije generacije, EKG aparat, holter EKG, holter TA, ergobicikla TREADMIL, trenažne trake i dr. U upotrebi je i savremeni aparat za elektromiografiju (EMNG), kao i novi aparat za biohemijske analize krvi u laboratoriji.

Titova vila ”Galeb” je otvorena za posjetioce i za sada su organizovani obilasci svakog petka u 13:00 uz pratnju vodiča i uključenu konzumaciju pića, po cijeni od 3 Eura. Po potrebi, na zahtjev većih grupa obilasci se mogu organzovati i pored predviđenog termina.

Od početka tekuće godine Institut je predstavio svoju ponudu na sajmovima turizma u Oslu, Beogradu i Moskvi, a narednih dana (06.-07.04.) predstaviće se i na sajmu turizma u Tirani.

Interesovanje za uslugama Instituta je veliko, što uz cijene koje su uz blago povećanje ostale i dalje pristupačne, daje nadu da realizujemo još jednu uspješnu poslovnu godinu u dugoj istoriji naše renomirane ustanove koja će sledeće godine bilježiti značajan jubilej, 70 godina postojanja i uspješnog rada.

Najčitanije