11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Igalo – Mediteranska fešta “Ulica za ples“

Još jedan izuzetno dobro posjećen program u okviru 49. Praznika mimoze – Otvorena ulica – Mediteranska fešta “Ulica za ples“, održana je u petak na šetalištu u Igalu.

U morskom, južnjačkom  programu učestvovali su Trio Fankulo iz Tivta, te hercegnovska klapa Duje i Castel Nuovo Bend, kao i hercegnovska trupa Bayamo Salsa, dok su se na tri punkta dijelili besplatno prigana riba i vino.

“Ideja Otvorene ulice je prije svega da se svi posjetitelji dobro zabave, druže i uživaju u nesvakidašnjoj atmosferi. Mi iz NVO-a Bayamo, zajedno sa jos dvije plesne škole – Somos Cubanos iz Kotora i Maris iz Trebinja, smo se potrudili da uz salsu i druge karipske ritmove podignemo raspoloženje i plesom zagrijemo prisutne, izazovemo osmjeh na licima svih prisutnih, a neke naučimo i prve plesne korake”, kazao je Miško iz NVO Bayamo. I, sudeći po reakcijama okupljenih, uspjela im je namjera da donesu dobro raspoloženje i šetalište pretvore u pravu Ulicu za ples.

Prije salse, nekoliko stotina okupljenih Novljana i gostiju su dobro zagrijali Trio Fankulo i Duje sa Castel Nuovo bendom, a cijeloj atmosferi su posebno veselu notu dali klovnovi iz NVO Maškare, koji su duž cijele Otvorene ulice zabavljali i animirali prisutne.

Program u kojem su nastupaju majstori mediteranskog zvuka, te karipskih ritmova trajao je skoro dva sata, uz ples, pjevanje, mnogo fotografisanja, osnove salse za početnike i ogromnu količinu pozitivne energije.

Pokrovitelj Praznika Mimoze i Ulice za ples su Opština Herceg Novi i Turistička organizacija Herceg Novi, a producent manifestacije je JUK Herceg fest.

Najčitanije