15 C
Kotor

Slušaj online radio

I to se događa – Komunalna policija kaznila kolege iz policije

 

Komunalna policija kaznjava kolege iz MUP-a

Komunalna policija Opštine Tivat na djeluje je danas dokazala da nastoji da beskompromisno primjenjuje zakonska ovlašćenja prema svakome, pa čak i kolegama iz uniformisane policije opšte nadležnosti MUP-a Crne Gore.

Naime, dežurni komunalni policajac je danas oko podne napisao kaznu za nepropisno parkiranje službenog policijskog patrolnog vozila „opel astra“ OB Tivat (P-PG 379) a kojeg je njegov vozač ostavio na parkingu u Ulici Palih borava, ispred zgrade Opštine Tivat, na mjestu gdje je saobraćajnim znakon i horizontalnog signalizacijom jasno zabranjeno zadržavanje i parkitranje svih drugih automovila, osim službenih vozila Opštine Tivat.

Da je služba Komunalne poolicije kojom rukovodi Dalibor Dubljević (DPS) odlučna da primjenom zakonskih obvlašćenja i sankcionisnajem svih prekršilaca uvede više reda na tivatskim ulicama, potvrđuje i podatak da je prošle nedjelje napisana i kazna vozaču jednog državnog službenog automobila koje je nepropisno bilo parkirano u Arsenalskoj ulici, na početku gradske rive i šetališta Pine. Vozač službenog „mercedesa E-klase“ (PG CG 302), uprkos glasnom negodovanju, dobio je nalog za plaćanje novčane kazne, ali ga je on odmah i iscijepao sjevši u automobil. Nepropisno parkirani državni „mercedes“ PG CG 302  inače, prema spisku objavljenom na sajtu Vlade, pripada  Sektoru za poslove protokola Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore.

Tivatska Komunalna policija nedavno je napisala i nalog za plaćanje kazne potpredsjedniku te Opštine dr Siniši Kusovcu (DPS), a čiji je službeni „reno megan“ (TV CG-003) bio nepropisno parkiran na dijelu Trga Dara Petkoviča u centru grada.

Komunalna policija pise kaznu vozacima drzavnih auta

Iako svakodnevno piše brojne naloge za plaćanje novčanih kazni nesavjesnim vozačima koji automobile ostavljaju na svim mogućim nedozvoljenim mjestima po centru grada, Komunalna policija ipak ne može da spriječi haos koji je, sa primicanjem ljetnje sezone, sve izraženiji na tivatskim ulicama.

Glavni razlog za to je što Komunalna policija ne raspolaže specijalnim vozilom „pauk“ za odnošenje nepravilno parkiranih automobila. „Pauk“ je prošlog ljeta na dva mjeseca bio iznajmljen od Komunalne poolicije Podgorice i pokazao se kao najefikasnje riješenje jer je samo njegovo prisustvo u gradu preventivno djelovalo na vozače da ne krše propise, zato što ih kazna za odneseni nepravilno parkiranih automobil sa svim troškovima „izađe“  na preko 150 eura. Gradski čelnici do sada su u vipe navrata obećavali da će kupiti „pauk“ za čijeg vozača čak i postoji sistematizovano nepopunjeno radno mjesgto u Komunalnom preduzeću, ali je potpredsjednik Opštine Siniša Kusovac kasnije kazao da to neće biti urađeno jer Opština navodno, nema novca za to i plaćanje ljudi koji bi radili na „pauku“. Kusovac se inače, zalaže da Opština Tivat oprosti 5,6 miliona eura duga za komunalije Porto Montenegru,a nedavno je na njegovu inicijativu, lokalne uprava mnogo ranije nego što je trebala po potpisanom sporazumu sa građaninom koji je Opštinu dobio na sudu, iz gradske kase na ime tog izgubljenog spora isplatila skoro milion ipo eura.

Izvor:S.L

Najčitanije