7 C
Kotor

Slušaj online radio

Hladni talas traje do srijede, početkom marta toplije vrijeme

Vrijeme – zima

Crna Gora od danas će biti pod uticajem hladnog talasa, praćenog snijegom u većini zemlje, a toplije vrijeme i prestanak padavina očekuje se od srijede, saopštila je Tanja Mirković iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Ona je gostujući u Jutarnjem programu TVCG kazala da će veći dio naše zemlje danas biti pod prlilivom hladnog vazduha, što će se osjetiti i na primorju.

“Jutarnja temperatura koja se kreće od -10 na sjeveru do 10 stepeni na primorju će ujedno biti i najveća dnevna. Tokom dana se očekuje pretežno oblačno, a očekuje se snijeg čak i na primorju. Danas će duvati veoma jak vjetar”, navela je Mirković.

Sjutra će biti takođe hladno, a u većem dijelu zemlje će padati snijeg.

“Biće to slabe padavine, nikave obilne padavine se ne očekuju. U utorak će tokom prijepodneva takođe biti snijega, a već popodne se očekuje prestanak padavina i razvedravanje”, kazala je Mirković.

U srijedu u većem dijelu zemlje biće suvo sa sunčanim intervalima. Već početkom marta očekuju nas padavine, ali i toplije vrijeme.

“Porast temperature postepeno očekujemo od srijede, a od petka će biti osjetniji porast temperature. U Podgorici će danas biti kiše, a tokom noći je velika vjerovatnoća da će pasti snijeg”, poručila je Mirković.

Najčitanije