Herceg Novi – Za legalizaciju od 30 do 150 € po kvadratu

Herceg – Novi

Odbornici hercegnovske Skupštine opštine danas su usvojili Odluku o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljšta za bespravne objekte.

Legalizacija bespravno podignutih objekata koštaće vlasnike u hercegnovskoj opštini od 30 do 150 eura po kvadratu, u zavisnosti u kojoj od šest gradskih zona se objekat nalazi.

Vlasnici osnovnih objekata za stanovanje do 150 kvadrata dobiće popust od 70 odsto, plus 15 odsto popusta za jednokratnu uplatu naknade.

Odluku su kritikovali iz opoziciong DPS, jer je, prema riječima Mladena Kadića, paušalno primijenjena procedura obračuna naknada i neće motivisati vlasnike da se prijave za legalizaciju. Prema njegovim tvrdnjama, legaliacija objekta od 100 kvadrata, koja na primjer u Podgorici košta 2000 eura, u Herceg Novom će koštati preko šest hiljada.

Odbornici DPS-a su tražili da osnovni objekti do 100 kvadrata budu oslobođeni plaćanja naknade, ali to nije prihvaćeno.

Hercegnovska skupština danas je donijela odluku i o novom zaduženju kod banaka u iznosu od pola miliona eura, za, kako je navedeno, hitne investicije.

Andrija Radman iz DPS-a je zamjerio što predlagač nije naveo o kakvim se investicijama radi i zatražio da na svakoj narednoj sjednici odbornici budu obaviješteni o utrošenim sredstvima, što vladajuca većina nije prihvatila.

Izlglasano je i zaduženje za preduzeća “Čistoća DOO” za 250.000 eura i “Vodovod DOO” za 120.000 eura.

Usvojen je i program mjera za pripremu turističke sezone, na koji su takođe imali zamjerku odbornici DPS-a. Između ostalog, zameraju što Turistička organizacija pod stavkom propagandne djelatnosti pomaže sa 80.000 eura izgradnju trotoara u Igalu.

/Ljiljana Vukotić/

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.