16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – “Leonardo 500, genije, priroda, voda i more”

Leonardo

Posredstvom Fondacije “Dana” u Herceg Novom će biti predstavljena izložba crteža Leonarda da Vinčija “Leonardo 500, genije, priroda, voda i more”, povodom 500 godina od njegove smrti.

Kako navode organizatori, ovom izložbom Herceg Novi se uključuje u svjetski program 2019. godine slavljenja genijalnog uma Leonarda da Vinčija.

– Autor izložbe je Luiđi Valerio iz Prirodnjačko-kulturnog centra “Lega Navale” iz Rima. Produkcija je Fondacija “Dana”, prevod sa italijanskog Marija Atanacković Holodkov, a obrada Sofija Holodkov.

Ova interesantna izložba biće otvorena u srijedu u parku “Boka”, a zainteresovani će moći da je pogledaju nekoliko dana.

– Izložbu čine 23 panoa dimenzije 100 x 70 cm, sa crtežima Leonarda da Vinčija, iz raznih oblasti inženjerske tehnike, mehanike, prirodnih nauka, a svakako prvi put na ovim prostorima. Biće postavljena na otvorenom, u parku “Boka” u centru grada, i trajaće od 21. do 25. avgusta.

Izložbu “Leonardo 500, genije, priroda, voda i more” u srijedu 21. avgusta će u 10 sati otvoriti dr Tomislava Vukićević.

Organizator izložbe u Herceg Novom je “Vodovod i kanalizacija” d.o.o., uz suorganizaciju JUK Zavičajni muzej “Mirko Komnenović” i umjetnička galerija “Josp Bepo Benković” i NVO “Ekološko društvo Boke Kotorske”.

Najčitanije