20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi – radovi na izgradnji kolektora i asfaltiranju gotovi do kraja aprila

Danijela Đurović

Svi građevinski radovi na izgradnji primarnog kanalizacionog kolektora u Herceg Novom, kao i dijelu vodovodne infrastrukture koja prati ovaj projekat, završeni su do 24. decembra prošle godine.

Kompletirano je i testiranje vodovodnog sistema, kod kanalizacionog sistema testiranje potisnog cjevovoda je izvršeno, dok je testiranje gravitacionog cjevovoda imalo određena kašnjenja, prouzrokovanih sa dva kvara u Đenovićima koja su vrlo brzo sanirana, informisala je danas potpredsjednica Opštine Herceg Novi Danijela Đurović na konferenciji za novinare povodom aktivnosti na izgradnji kolektora.

-Pored manjeg kašnjenja u pojedinim fazama, uz insistiranje da se pojača rad sa dodatnim ekipama, očekujemo da kompletan projekat i asfaltiranje budu završeni do kraja aprila, kada će kompletan sistem biti u funkciji, poručila je Đurović.

Ona je podsjetila građane Novog da se, nakon prekida koji je trajao duži period, 20. oktobra i zvanično krenulo sa nastavkom radova i finiširanjem ugovora.

-Zbog kašnjenja u testiranju, kao i potrebe za strogim držanjem rokova, imaćemo sastanak sa rukovodstvom kompanije „Ćelitćoglu“ u petak, kada ćemo insistirati da se dodatne ekipe angažuju na terenu, kako bi u oviru ugovorenih rokova završili kompletno sve poslove na ovom projektu, dodala je Đurović.

Izvođenje radova na kućnim priključcima, odnosno spajanje sekundarne kanalizacije, u skladu sa ranije dogovorenim, se takođe radi vrlo intenzivno. Ovih dana se radi na dionicima u Baošićima i Bijeloj.

-Znam da postoji velika zabrinutost građana, najviše mještana Baošića, da li će sve biti spremno za turističku sezonu. U saradnji sa izvođačem radova i Službom komunalne policije i inspekcijskog nadzora stalno smo na terenu i u tom dijelu građani ne moraju brinuti. Svi radovi na kućnim prključcima od Kumbora do Baošića koji su u toku, biće završeni do 1. februara, a sve što bude raskopano radi izvođenja tih radova će biti vraćeno u prvobitno stanje, poručila je Đurović.

Ona je navela i da je uočeno nekoliko šahtova koji su bili neadekvatno postavljeni, te da se radi na njihovom učvršćivanju kako ne bi bilo ometanja dok se odvija povorka povodom berbe i Praznika mimoze (3. februar). Radovi na kućnim priključcima će biti nastavljeni nakon održanih manifestacija, u Kumboru i od Baošića prema Bijeloj.

Potpredsjednica Opštine Herceg Novi je informisala i da se ubrzo počinje sa popločavanjem prioritetne dionice od Škvera do Hotela Plaža. Jedna isporuka kamena je stigla, a druga će tokom narednih dana. Od sledećeg ponedeljka se kreće sa pripremom gradilišta i sa postavljanjem kamena na toj dionici, kako je projektom i definisano. Radove izvodi albanska firma Frali, koja je i proizvođač kamena.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije