10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi – do septembra novih 700 m kanalizacione mreže

Herceg Novi – foto Ž. Starčević

Do septembra ove godine, Modra ploča u zaleđu Herceg Novog će dobiti novih 700 metara kanalizacione mreže, dogovoreno je tokom jučerašnje posjete potpredsjednika Miloša Konjevića i saradnika Srbini, gdje su sa mještanima razgovarali o problemima tog naselja.

Investitor Nikola Radović, koji na Modroj ploči gradi stambeni objekat, do septembra će izgraditi i 700 metara kanalizacione mreže, u vidu kompenzacije za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, a nakon ljetnjeg perioda i preostalih 1,3 kilometra kroz model privatno-javnog partnerstva.

Po dogovoru sa građanima koji su prošle subote bili na prijemu kod potpredsjednika, predstavnici opštine su posjetili Modru ploču i Čela, gdje su sa mještanima razgovarali o poboljšanju infrastrukture na putu prema Španjoli, kako u vidu izgradnje kanala za odvod površinskih voda i čišćenja već postojećih, tako i u vidu grebanja puta koji se nalazi pod velikim nagibom, a kako bi se spriječilo proklizavanje vozila.

Konjević je zajedno sa Sekretarom za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Aleksandrom Kovačevićem i načelnicom Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marijom Andrić posjetio i prostorije Mjesne zajednice Srbina, koje se nalaze u iznimno lošem stanju, te je dogovoreno da će Opština pomoći pri iznalaženju rješenja za adaptaciju drugog prostora koji će koristiti ta mjesna zajednica.

H.Novi foto Boka News

Predmet obilaska terena je bila i stara škola na Srbini, zadužbina Bošković-Đurović-Laketić. Oronula i bez upotrebne vrijednosti u ovom trenutku, Opština Herceg Novi će tražiti od Ministarstva prosvjete povrat u svoju nadležnost, kako bi objekat konačno bio priveden namjeni u skorijoj budućnosti.

Najčitanije