Gradska muzika H. Novi – Konačno uređenje prostorija

Ispred Opštine, članovi Gradske muzike

Prostorije za rad Gradske muzike Herceg Novi konačno će biti uređene i dobiće sanitarni čvor, zahvaljujući podršci Opštine Herceg Novi, dogovoreno je na sastanku članova ovog udruženja i predsjednika Opštine Stevana Katića.

Na jučerašnjem sastanku Katić ih je obavijestio da će imati punu podršku lokalne uprave u sređivanju prostorija na Karači, izgradnji toaleta i obezbjeđivanju neophodnog parking prostora.

Kako je istakao prvi čovjek Opštine, ovo udruženje sa tradicijom dugom 130 godina, radom i načinom na koji predstavlja svoj grad zaslužuje pažnju i pomoć. Nedopustivo je da najstarija institucija kulture u Herceg Novom vježba u prostorijama koje nemaju osnovne uslove i to mora da bude riješeno, kazao je Katić.

Trajna namjera lokalne uprave je da poboljša uslove za rad Gradske muzike i mažoretki, jer su oni jedan od najprepoznatljivijih simbola Herceg Novog, neizostavan dio naših tradicionalnih manifestacija i sjajni ambasadori grada gdje god da se pojave, istakao je Katić.

Predstavnici Gradske muzike, na čelu sa kapelnicom Valentinom Kulinović izrazili su zadovoljstvo zbog razumijevanja lokalne uprave za njihove zahtjeve.

Usaglašeno je da je posebno važno da tokom adaptacije objekta u Ulici Luke Matkovića budu ispunjeni svi uslovi koji se tiču zaštite kulturnih dobara, odnosno da će biti zatraženo izdavanje konzervatorskih uslova, kako bi potom moglo da se krene u izradu idejnog rješenja, a na osnovu njega sanaciju unutrašnjeg prostora i, u saradnji sa preduzećem „Vodovod i kanalizacija Herceg Novi“, regulisanje pitanja sanitarnog čvora.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.