15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Gradnja kružnih tokova u Tivtu kasni, problemi u saobraćaju sve izraženiji

Danas na gradilistu kruznog toka kod stare Opstine

Zbog radova na izgradnji nove raskrnice – kružnog toka u centru Tivta kod zgrade stare Opštine, danas je došlo do promjene u režimu saobraćaja.

Radnici preduzeća „Vukotić Trade“ iz Podgorice koji grade kružni tok, prekopali su obje trake Jadranske magistrale, tako da je sav saobraćaj privremeno preusmjeren na poluzavršeni dio nove raskrnice.

Inače, radovi na izgradnji ovog kružnog toka zvanično su počeli 16.decembra kada su ih svečano inaugurisali premijer Duško Marković i gradonačelnik Tivta dr Siniša Kusovac (DPS). Ugovoreni rok za završetak ovog posla vrijednog 306 hikjada eura bio je 65 dana, što je isteklo 27. februara, ali se kraj radovima čiji je investitor Opština Tivat ni ne nazire.

Isti je slučaj i sa gradnjom kružnog toka u Kukuljini gdje je posao vrijedan u originalu 535 hiljada eura, nikšička firma „Mehanizacija i programat“ zvanično započela 5. decembra, a u mešuvremenu joj je pripao i posao vrijedan još 200 hiljada eura za „naknaden i nepredviđene radove“ na ovoj raskrnici. Oba ta posla Nikšićani su trebali da po originalnim ugovorima završe najkasnije do 8. februara, ali je stanje na tom gradilištu što se dinamike obavljanja radova tiče, čak i lošije nego na gradilištu kružnog toka u centru grada, pa praktično još nije bi počelo formiranje  karakterističnog kruga oko koga će se napraviti nova raskrsnicica.

Magistrala je i u Kukuljini prekopana, pa se saobraćaj koji iz pravca Budve dolazi u Tiuvta, već desetak dana preusmjerava na dio lokalnog puta prema Gradiošnici i kroz naselje Vrijes.

Kružni tok radovi Gradiošnica

Opština Tivat kao investitor se međutim,  „potrudila“ da i ovdje zagorča život vozalima, jer je prije preusmjeravanja saobraćaja sa magistrale, put za Gradiošnicu prekopala i sa njega sastrugala habajući sloj asftalta, radi ponovnog asfaltiranja te saobraćajnice ali koje ni do danas nije sprovedeno.

Zbog radova na gradnji kružnog toka na Seljanovu, i ovdje je jedna traka Jadranske magistrale prekopana u dužini od stotinjak metara, a ulica Blaža Jovanoviča potpuno je zatvorena za saobraćaj. Iako se ovdje i jedna raspoloživa traka magistrale često zauzima građevinskim mašinama, gradilište nikšičke kompanije „Ajkropolis“ koja obavlja ovaj posao vrijedan 294 hiljade eura, nije adekvatno organizovano pa često niko od radnika ni ne pokušava da reguliše naizmjenični saobraćaj vozila koja zastaju u kolonama, a njihovi vozači se sve više nerviraju. Gradnja kružnog toka na Seljanovu ineč, počela je 28.februara a i ovdje je kao u prethodna dva slučaja, Opština Tivat kao investitor, sa izvođačem ugovorila rok od 65 dana za završetak tog posla.

Izvor:S.L

Najčitanije