16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Gradiće bulevar na dionici od Jaza do Aerodroma Tivat, vrijedan 25 miliona EUR-a

Saobraćajne gužve foto Boka News

Vlada je na sjednici usvojila Informaciju o zajedničkoj realizaciji gradnje bulevara i cjevovoda regionalnog vodovodnog sistema na dionici od Jaza do Aerodroma Tivat, vrijednog 25 miliona EUR.

Iz Vladine Službe za odnose sa javnošću je saopšteno da će realizacija tog projekta poboljšati putnu infrastrukturu između Aerodroma Tivat i glavnih turističkih destinacija u zemlji.

“Planirana vrijednost projekta iznosi 25 miliona EUR za koji je finansijska sredstva obezbijedila Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), dok je izrada glavnog projekta u završnoj fazi”, navodi se u saopštenju nakon sjednice Vlade.

U diskusiji je navedeno da se kao prioritet nameće hitno iniciranje aktivnosti na izgradnji planiranog drugog cjevovoda od Budve do Tivta u dužini od oko 16 kilometara, kojim će se podići trenutni kapacitet regionalnog vodovodnog sistema.

Put Tivat – Budva foto Boka News

“Udruživanjem dva značajna državna subjekta u zajedničkoj implementaciji razvojnih planova sa EBRD, Uprava za saobraćaj Crne Gore i Regionalni vodovod Crnogorsko primorje će obezbijediti simultanu realizaciju projekta u cilju postizanja većeg kvaliteta izvedenih radova, skraćenja rokova gradnje ta dva infrastrukturna projekta od nacionalnog značaja i obezbijediti uštedu koja se procjenjuje na iznos od najmanje tri miliona EUR”, rekli su iz Vlade.

Najčitanije