16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Feštu od mimoze, ribe i vina ništa ne može prekinuti…

Ni vjetar, ni povremeno jak pljusak kiše nije spriječio brojne posjetioce da dođu na hercegnovsku rivijeru i na tradicionalnu Feštu od mimoze, ribe i vina.

Razigrana i šarolika povorka sa Gradskom muzikom, trombonjerima i mažoretkama razveselila je tmurni dan i razgalila posjetioce.

“Nikakvo nevrijeme ovu manifestaciju ne može prekinuti. Baošićani koji učestvuju u organizaciji  i omladina  jutros od 5 sati bili su na svojim mjestima i zadacima, kako bi što spremnije i veselije dočekali i ugostili posjetioce” kazao je  predsjednik MZ Baošić Mitar Krivokapić. A gosti su stigli sa svih strana: iz Tivta, Kotora i drugih gradova Crne Gore, ali i iz  Malog Zvornika, Loznice, Banja Luke. Na Fešti su bili i predstavnici ambasada i diplomatskog kora u Crnoj Gori.

Iz delegacije poljskog grada Lobeca kažu da im nije bilo teško da pređu dvije hiljade kilometara kako bi vidjeli Praznik mimoze i započeli   novo, lijepo prijateljstvo sa Herceg Novim.

“Veliki broj gradova prijatelja i pobratima Herceg Novog iz regiona je sa nama danas ovdje u Baošiću, jer Herceg Novi ima zaista veliki broj prijatelja, kako u Crnoj Gori, tako i u okruženju, regiji i Evropi, rekao je predsjednik opštine Stevan Katić.

Članice NVO „Fešta“  odnosno Udruženje žena iz Baošića gostima su služile prženu ribu, a uz 1000 kilograma ribe bilo je  i priganica, i po hiljadu litara vina i piva, dovoljno za sve  goste, uvjerena je Milica Ćetković iz Udruženja „Fešta“.

U Mediteranskom centru Igalo večeras je prvi ovogodišnji maskenbal Praznika mimoze. Karte su odavno rasprodate, a za dobru zabavu pobrinuće se mažoretke, maske i Tijana Dapčević.

/S.K./

Najčitanije