11.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Festival žutog cvijeta počinje u petak 2. februara

Praznik Mimoze otvaranje2017.

Koncertom Nine Badrić, jedne od najvećih postjugoslovenskih pop zvijezda, kulminiraće ceremonija otvaranja 49. Praznika mimoze, sutra, 2. februara, od 21 sat.

Festival žutog cvijeta pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi i gradske Turističke organizacije i u produkciji JUK Herceg fest otvoriće gradonačelnik Herceg Novog, Stevan Katić.

Karnevalska povorka krenuće toga dana  u 19 sati  iz Igala prema trgu, a činiće je Gradska muzika, Mjesna muzika Đenovići, mažoretke i trombonjeri. Ispod Sat kule sačekaće ih i glumci Dragana Vlaović i Goran Slavić, u fantazmagoričnom igrokazu koji će Novljane i goste uz vatromet  uvesti u dane fešte.

Nina Badrić već godinama suvereno vlada regionalnim top listama. Kroz karijeru je prate veoma brojne nagrade – između ostalih, čak sedam priznanja ‘Porin’, kao i vjerna publika koja na njenim nastupima i najveće koncertne dvorane ispuni  do posljednjeg mjesta, ali i naslovne strane  regionalnih i svjetskih magazina, te nevjerovatan broj Youtube pregleda – Ninin singl “Dani i godine” iz 2016. godine preslušan je čak 16 miliona puta!

„Da se opet tebi vratim“, Čarobno jutro“, „Dodiri od stakla“,„Takvi kao ti“, „Moje oči pune lјubavi“ neki su od najvećih hitova Nine Badrić, koje će podijeliti i sa hercegnovskom publikom i mnogobrojnim gostima koji su najavili svoj dolazak u grad mimoze.

Maskenbal Igalo – Praznik mimoze

Uz poštovanje poluvjekovne tradicije, organizatori Praznika mimoze našli su i prostor da inoviraju ceremoniju otvaranja manifestacije, kroz dramsku igru koju je osmislio mladi hercegnovski dramaturg Đorđe Stanojlović.

,,Karneval je više eho paganske kulture koji se manifestovao kroz dionizijske običaje u Staroj Grčkoj ili saturnalije u Starom Rimu. U hrišćanskom  svijetu karneval predstavlja poslednju priliku za sva zadovoljstva prije posta, pa smo tako i mi na Prazniku mimoze iskoristili sve slobode za interpretaciju ovog običaja kada su scenski nastupi u pitanju. O kakvoj je priči riječ, šta nam taj Krnevo predstavlja i koja mu je uloga ove godine, vidjećemo na sceni prilikom otvaranja i zatvaranja Praznika. I sve to, naravno, prije nego što ga po starom dobrom običaju, zapalimo“, otkriva  Stanojlović koji je posljednjih desetak godina boravio u Beogradu, pišući i režirajući za brojne televizije i producentske kuće, a crnogorskoj publici se predstavio scenariom za  dramu ‘Daj baba glavu’.

Najčitanije