Ekološka i turistička promocija Solila

Djeca obišla zaštićeni rezervat prirode u Tivtu

Povodom 2.februara – međunarodnog Dana vlažnih staništa, Turistička organizacija Tivat zajedno sa Centrom za zaštitu i proučavanje ptica, Zelenim timom Opštine Tivat i JP „Morsko dobro“iz Budve, priredila je juče posjetu zaštićenom rezervatu prirode Solila u Krtolima kod Tivta.

Učenici OŠ „Drago Milović“ iz Tivta i OŠ „Branko Brinić“ iz Radovića, kao i učenici iz OŠ „Mahmut Lekić“ iz Podgorice obišli su rezervat i imali edukativni čas o Solilima.

„Nakon mnogo interesantnih informacija koje su čuli, posmatranja ptica, kao i relaksirajuće šetnje, TO Tivat je obezbjedila osvježenje za 120 učenika ovih škola.“- saopštile je juče tivatska Turistička organizacija.

Inače, TO Tivat se 2012.godine priključila kampanji “Ekološka nit koja nas veže” i na taj način izrazila želju da doprinese zaštiti Solila od štetnih uticaja okoline.

„Svake godine Solila dobijaju zasluženo mjesto u našem ekološkom kalendaru i na različite načine dopinosimo očuvanju  rezervata. Ova lokalna atrakcija grada Tivta je oaza netaknute prirode koja pruža utočište jednoj od  veoma rijetkih vrsta ptica, a to su flamingosi, kao i kormorani-najugroženije ptice u Evropi. Na Solilima se otvaraju vrata Tivtu da uđe u svijet eko turizma, uvodeći u svoju ponudu novi vid turizma, a to je birdwatching – posmatranje ptica.“- naveli su iz TO Tivat.

 

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.