16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Dragica Perović predsjednica SO Kotor – opozicija počela sprovoditi dogovor, DPS ostao bez vlasti

Dragica Perović – foto Radio Kotor

Predsjednica Demokratske srpske stranke i odbornica Denmokratskog Fronta u kotorskom parlamentu Dragica Perović, izabrana je danas za novu predsjednicu Skupštine Opštine Kotor.

Za izbor Perovićeve na tajnom glasanju bilo je 17 odbornika, dok je njen protivkandidat Željko Avramović (DPS) sakupio 16 glasova. To znači da je u praksi operacionalizovan dogovor između dosadašnje opozicije koja ima 14 odnornika i SNP-a koji ima 3 odbornika, po kome je stranka Srđana Milića dala podršku manjinskoj vlasti Demokrata, DF, URA-e i SDP-a.

Na taj način DPS sa svojim partnerima LP, SD i HGI je nakon 12 godina smijenjen sa vlasti u Kotoru i preseljen u opozicione klupe.

Nova predsjednica kotorskog parlamenta Dragica Perović nam je kazala da će nova sjednica Skupštine biti održana najvjerovatnije u četvrtak, 9.februara, a na njoj će za novog kotorskog gradonačelnika po ranijem dogovoru opozicije i SNP-a, biti izabran Vladimir Jokić (Demokrate).

„Na toj sjednici donijećemo i odluku o privremenom finansiranju Opštine jer budžet za 2017. koji je predložila sada već bivša DPS vlast nije usvojen“-istakla je Perović.

Prema ranijem dogovoru, Jokić će nakon izbora za gradonačelnika, predložiti tri nova potpredsjednika Opštine Kotor koji će biti iz redova SDP, URA-e i DF-a.

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije