16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS: Vlast u Kotoru ne rješava pitanje porodica koje su u požaru izgubile domove

Požar Risan

Šest porodica iz Risna 6. januara prošle godine ostalo je bez krova nad glavom, nakon što je iz neutvrđenih razloga izbio požar, podsjetili su danas iz lokalnog odbora Demokratske partije socijalista, ističući da ni nakon 15 mjeseci od nemilog događaja Opština Kotor nije preduzela nijedan konkretan potez da se ugroženima nađe krov nad glavom ili makar postojeći objekat adaptira.

Kako navode u DPS Kotor, predstavnici opštine tada su obišli oštećene i obećali pomoć, no, do dana današnjeg ništa nisu završili, vjerovatno se nadajući da će ljudi zaboraviti i na obećanja i na gubitak.

“Danas se opština „vadi“ na moratorijum i zabranu izdavanja građevinskih dozvola, svjesno izostavljajući činjenicu da se zabrana ne odnosi na rekonstrukciju postojećih objekata, što bi ovim porodicama vratilo život u normalu. Da li je ovo jasna poruka svima da ukoliko nismo bliski prijatelji i saradnici ove vlasti, ne smijemo ni slučajno vjerovati njihovim obećanjima, a u suprotnom možemo da gradimo i radimo bez problema”, upitali su iz odbora DPS u Kotoru.

Čudi, dodaju, takva nezainteresovanost jedne Opštine koja ima na raspolaganju budžet od 20 miliona eura, više desetina praznih stanova u Starom gradu, zgradu na Prčanju, kućice na Kampu, nekoliko stanova u Risnu i što je najvažnije, mogućnost izgradnje pod privilegovanim uslovima van područja zabrane, kao i mogućnost rekonstrukcije na koju se ne odnosi zabrana, poručuju iz opštinskog odbora DPS Kotor.

Najčitanije