Dobrota: Zbog izgradnje plaže najavljuju tužbe

Dobrota Pallazi – foto FB

Sve je spremno za početak gradnje ponti za planiranu novu plažu ispod kompleksa Dobrota palazzi, gdje su ovih dana u more dopremljeni i betonski blokovi. Građanska inicijativa “Bokobran”, međutim, najavljuje tužbe protiv institucija i pojedinaca koji su omogućili izgradnju te plaže, javlja RTVCG.

Sljedeće je montiranje dovučenih blokova u dvije ponte od 30 metara, te nasipanje plaže.

Nimalo građevinski zahtjevno i sve po važećim dozvolama, pa nema razloga da uskoro Dobrota ne dobije plažu od 120 metara, kakvu nikada nije imala.

Građani su se i organizovano bunili protiv ovoga.

“Investitor s obzirom na to da ima iza sebe silu zakona, odnosno zakon sile ne namjerava obustaviti svoje nakane. Činjenica je da Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Uprava za zaštitu kulturnih dobara i Javno preduzeće za upravljanje Morskim dobrom, da su to institucije koje su dale sve saglasnosti za devastaciju koja se već počela događati na prostoru Dobrote”, kazala je Antonela Stijepčević iz “Bokobrana”.

Gradnja kupališta Dobrota foto Bokobran

Da je ova investicija dobila sva potrebna odobrenja, zaključno sa građevinskom dozvolom koju je u upravnom postupku ovjerila opština Kotor potvrđeno je Javnom servisu u Morskom dobru. Investitori, ali i menadžmenta budućeg hotelskog kompleksa Alure Palazz ne smatraju da su adresa za to pitanja. Odgovore će “Bokobran”, kako najavljuju tražiti na sudu.

“Da li će tužilaštvo reagovati samoinicijativno ili će reagovati po tužbama koje će ići na adrese i institucija i pojedinaca u tim institucijama, koji da li su korumpirani li su završeni pa odlučili staviti svoje potpise na apsolutne nonsense”, kaže Stijepčević.

Gradnja u Dobroti je medijski najpraćenija, dijelom i zbog poznatog političkog konteksta, ali nikako nije jedina investicija na obali Boke. Mješalice i građevinske mašine su u punom pogonu u Kamenarima, Meljinama, Kumboru, na Luštici i naravno svuda u uz sve potrebne dozvole.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.