8 C
Kotor

Slušaj online radio

Demokrate Tivta – DPS dao pune ruke posla etičkoj komisiji

Tivat – Photo Anton Marković

Etičko – moralna komisija za lokalne službenike i namještenike lokalne uprave u Tivtu,  će u ovom novoformiranom sazivu imati  puno posla. To pokazuju brojna, zaista čudna, dešavanja u lokalnoj upravi i javnim ustanovama – ocijenio je OO Demokratske Crne Gore Tivat.

Ta partija naglašava da period nakon posljednjih lokalnih izbora u aprilu 2016. karakterišu “isključiva brojna zaposljavanja  DPS glasača.”

“Zaposlilo se, što bi se narodski reklo “i kuso i repato”,  uz asistencije neustrašivog  Tarzana M. Od nekadašnjih 85 zaposlenih, gdje je tek trećina zaista radila svoj posao, danas Opština Tivat ima njih 153. Vjerovali ili ne, kolege se  međusobno i ne poznaju. To govori kakva je kooperativnost koja tamo vlada. Nerad, ali i totalno nepoznavanje materije je ono što je prva asocijacija koja zaposlene u loklnoj upravi i tjera da sami pričaju o lošoj radnoj atmosferi. Dodate li tome podatak o smanjenim platama operativnom kadru koji je nosilac posla u Opštini Tivat, a što nikako nije smjelo da se dogodi, onda vidite gdje odlaze njihovi reperi”- istakao je predsjednik Demokrata Tivta Vladimir Arsić.

Demokrate tvrde da je u Opštini na djelu bio višemjesečni prijem “mimo raspisaih konkursa” u radni odnos na neodređeno vrijeme “Kusovčevih nada” (Siniša Kusovac- predsjednik OO DPS i potpredsjednik Opštine – prim.aut.), a što je po njima, rezultiralo svađom i međusovnom netrpeljivošću između kolega u opštinskoj administraciji.

“Dokonost brojnih službenika, vrlo čudne tehničke greške u raspisanim konkursima, namješteni konkursi, ponovljeni konkursi, vikend konkursi,  nepotističke metode pri izboru činovnika i još puno toga od strane visoko rangiranih službenika, proizvod je čak i određene  afere prouzrokovane nepotističkim teznjama,  koja se ovih dana vrlo vješto pokušala sakriti od strane “prvog”gospodina lokalne uprave. Etička komisija će već sutra morati da počne da se bavi ovom problematikom ali i brojnim drugim o kojima ćemo je svakako informisati kad nas budu pozivali.  A za početak obavještavamo Predsjednicu Opštine Snežanu Matijević da sto hitnije preispita odluku o korišćenju službenih automobila svojim činovnicima u periodu od 24 casa dnevno”- navodi se u saopštenju.

Inače, prema toj odluci, službena vozila na 24-satno korišćenje osim gradonačelnice, imaju i potpredsjednici Opštine Siniša Kusovac, Ilija janović (HGI) i Dejan Maslovar (SD), te predsjednik lokalnog parlamenta Ivan Novosel (DPS). Demokrate kažu da znaju da je “kod DPS-a januar mjesec za opuštanje, ali, februar je po “mjaukanju “ poznat, pa neka ovo shvate što ozbiljnije, preventive radi.”

“U svakom slučaju, Etičko moralna komisija za lokalne službenike i namjestenike je na redu da po službenoj dužnosti  pokrene procese na osnovu problema koje smo im prezentovali i da javnost izvjesti o učinjenom. Možda će  se deo nadležnosti prebaciti i na Etičku komisiju za funkcionere – valjda su je fomirali, bar su po zakonu bili u obavezi”- zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Najčitanije