Demokrate: DPS poharao Tivat, opština se raspada

demokrate

Tivat ovih dana doživljava kulminaciju tužne i ružne političke stvarnosti uz brojne dokazane probleme oko zloupotrebe opštinskih resursa od strane (predsjednika OO DPS i potpredsjednika Opštine) Siniše Kusovca i njegovih oligarha – saopštile su danas OO Demokrata.

„Politički protivnici,danas slobodno možemo reći -obezglavljeni- odoše u propast. Izabrali su najbolji način za svoje nestajanje. Izabrali su da za kraj ponize i u svojim redovima pogaze najbolje među njima.“- saopštavaju Demokrate podsjećajući na neuspio pokušaj smjene direktora Radio Tivta Dragana Popadića, „smjenu njihova dva direktora Centra za kulturu, jer su u jednom momentu počeli da razmišljaju svojom glavom“, kao i smjenu i direktora Komunalnog preduzeća Tonka Lukšića, „i to samo zato što nije htio slijepo da sluša.“

„Ono što je na poseban način porazilo političku scenu Tivta i sunovratilo je do dna je ostavka sekretarke skupštine Ane Matijević. Zakonodavnu vlast, kroz realno sagledane probleme i ozbiljne propuste u funkcionisanju,ona je pokušala da zaštiti kroz savjestan rad. Tu je DPS stavio tačku na njen profesionalizam i objasnio joj da se u lopovskoj partiji ne može raditi pošteno. I nju su otjerali.“- naglašavaju Demokrate osvrćući se i na smjenu direktora Direkcije za investicije i razvoj Peđe Obradovića.

„Zašto su se s njim tako poigrali još ne znamo. On će da bude kažnjen onog momenta kada oni koji ga nesljeđuju budu morali da progovore ono što znaju.A znaju puno.“- navodii se u saopštenju i konstatuje da lokalna uprava Tivta „uopšte više ne funkcioniše“.

„To je najveća sramota koja jedan grad može da zadesi. Svi su u nevjerici i  međusobnom omalovažavanju. Jedni su se zabavili  zloupotrebama kredita za poboljšanje materijalnog položaja nezasitih pojedinaca; drugi dijele plijen kroz plate koje se dobijaju kao stimulans za zataškavanje djelovodnih mahinacija u građanskom birou Opštine; treći, nezakonitim potpisima na dodijeljene kredite, zbog kojih već sad žive u strahu i čekaju reakciju kriminalističke policije koja će ubrzo morati da sakuplja podatke za Osnovno državno tužilaštvo.“- tvrde Demokrate. Smatraju da će iz kase grada otići 5,6 miliona eura oprosta komunalija Porto Montenegru „kao poklon grada – multimilijarderima.“

„Poklon odbornika organizovane kriminalne grupe u parlamentu predložila je baš predsjednica Opštine Snežana Matijević. Ona je bila predlagač odluke. Jesu li je na to natjerali Kusovac i Ivan Novosel do danas nam to nije rekla. Doduše, reći će, moraće, i neka će.“- poručio je predsjednik OO Demokrata Tivta Vladimir Arsić.

On ističe da se iz kase grada već odlilo milion ipo eura, a do kraja godine i „i još nekih možda 12 miliona eura obeštećenja“, nakon čega tek dolaze na naplatu rate milionskih kredita uzetih za gradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

“To su vam, dragi građani, ona zaduženja koja je Novosel sa svojom kriminalnom grupom odbornika u  tivatskom parlamentu svedušno branio. Ruke su za uništenje i krah tivatske privrede podigli tada Matijevic i Kusovac. Doduše nikako tu ne smijemo da zaboravimo i bivšu glavnu administratorku Jovanku Laličić koja je bila autor ugovora i objašnjavala nam populizam niskih kamatnih stopa. Odlično su to izveli. Ona je danas ta koja kroji zakone države u krnjem parlamentu, a oni su ovdje da se na Klačini podave“- tvrde Demokrate.

8 Komentari

 1. E Arsiću,Arsiću što ti znaš osim brljati ljude a kad spomeneš “DPS” ustani na noge i uživaj u H.Novom . Ne moraš ti Anu da braniš preko glasila jer je dosta pametna da se sama brani.Pokazat ćemo Vam i na ovim izborima u Tivtu dali Opština funkcioniše ili ne a krediti su za svakoga i bit će ih još .Vaš ponovni unapred vidjeni poraz na Predsjedničkim izborima svuda u Crnoj Gori a ne samo u Tivtu izaziva kod Vas dodatnu nervozu i sve što je dobro uradjeno vi omalovažavate ali uzalud gradjani će Vam 15.Aprila pokazati .Sada zbogom Arsiću i radi malo više jer DPS je nepobjediv.

 2. Marko Polo, predlažem gramatiku i pravopis bilo koje od varijanti srpsko-hrvatskog jezika, jer si na sva četiri jezika bolno nepismen. Nakon čitanja pokušaj da se vratiš i smogni snage da sklopiš smislenu rečenicu, da bi ostali mogli znati što si htio reći. Mada intelekt na granici retardiranosti očito je jedan od kriterijuma za članstvo u tivatskoj opštinskoj vlasti.

 3. Dragi moj bitno je da si ti shvatio da si i ti medju gubitnicima a barjak će 15. APRILA ponosno nositi DPS sa svojim koalicionim partnerima .I na kraju i ti malo treniraj sa Arsićem ili dodjite sa nama da i vi budete pobjednici. “DPS ” MILO ĐUKANOVIĆ.

 4. Dps ce opet ubjedljivo da slavi a to sto da se opstina Tivat raspada samo zele da skrenu paznju sa njihovih raskola u opziciji..
  Bolje neka se okrenu prema Budvi da ih nebi front opominjao kad se spomenu Karadjordjevici ili prema Kotoru dje ne mogu da sastave kvorum za skupstinu.
  A za profesor lingvistike da nam odgovori da li treba mornarica i Jadran da budu Crnogorski ili Hrvatski??
  Mi znamo odgovore na sva vasa pitanja a onaj koji vas najvise boli je da ce kandidat dps-a da opuva Bojanica u prvom.krugu i da opet bude suza u stabovima laznih demokrata!!!

 5. Nisam ja profesor nego doktor nauka za vas a to sto mi stavljate na teret govori samo o vama.
  Ja vam zelim mnogo zdravlja i srece ali ga zelim i mojoj djeci..
  Zasto ne mozemo da budemo ravnopravni,samo mi to odgovorite?
  Nisam ja ni za Ranka ni za Demokrate,oni su svoje lice pokazali dok su bili na vlasti a nista bolji nisu ni ovi sto su sada u Kotoru.
  Zelim samo da zivim i ds stvaram i da nikog ne ugrozavam sa mojim radom.
  Molim vas da mi nezamjerite ako sam.nesto pogresno rekao.

 6. Dobro jutro ” DOKTORE NAUKA ZA NAS ” PROFINILI STE SE KROZ OVAJ KOMENTAR A GDJE SU VAM RIJEČI “RETARDIRANI, MAJMUNE ,ČUPANJE UŠI DAMAMA I OSTALO ” DA LI JE TO RETORIKA JEDNOG DOKTORA LINGVISTIKE I TO FINOG I KULTURNOG PRIMORCA NAŠEG SUGRADJANINA .PUN SI NABOJA I NEGATIVNE ENERGIJE ALI ZBOG ŠTO TI NISI SA NAMA NO U “TA ” ALI KUSOVAC TE MOŽE UČLANITI KOD NAS I ZAJEDNO ĆEMO U BOLJITAK GRADA I ŽIVOTA ZA TVOJU ,MOJU ,NAŠU DJECU . JOŠ JEDAN VELIKI POZDRAV OD MARKA POLA .

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.