Dani energetske efikasnosti u Tivtu

Tivat

Opština Tivat i Sekretarijat za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost i ove godine će nizom aktivnosti obilježiti 5. mart – Dan energetske efikasnosti. Program obilježavanja ovog datuma sadržaće niz aktivnosti koje će biti organizovane u ponedjeljak i utorak, 5. i 6. marta.

U ponedjeljak 5. marta u periodu od 10:00 do 11:00 časova, građanima će biti dijeljene LED sijalice ispred zgrade opštine. Ovaj dan protećiće i u znaku aktivnosti za najmlađe. Radionica za djecu nižih razreda osnovne škole, na temu energetske efikasnosti zakazana je za 11:30 u multimedijalnoj sali Opštine.

Utorak 6. mart, biće posvećen konferenciji, koja će biti održana takođe u multimedijalnoj sali, sa početkom u 10:00 časova. Konferenciju će otvoriti predsjednica opštine Tivat prof.dr Snežana Matijević i generalni direktor direktorata za energetsku efikasnost u Ministarstvu ekonomije, Marko Radulović. Prisutnima će se predstaviti pozitivne prakse iz oblasti energetske efikasnosti, a samo neki od učesnika su: Agencija za razvoj Zadarske županije – „Zadra nova“ i Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ. Moderator i domaćin skupa biće sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Opštine Tivat, Tatjana Jelić.

U realizaciju dvodnevnog programa biće uključen značajan broj učesnika različitih starosnih i interesnih grupa. Cilj je građanima predstaviti prakse iz domena energetske efikasnosti i podstaći ih da ih koriste.

Zbog lošeg vremena otkazan je prvobitno planirani drugi primorski „Critical Mass“ – vožnja biciklima kroz centar grada u saradnji sa NVO Biciklo.me. Događaj će biti organizvan kada to dozvole vremenske prilike

Opština Tivat poziva sve zainteresovane građane da učestvuju u ovogodišnjem obilježavanju Svjetskog dana energetske efikasnosti u Tivtu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.