16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Cvjetna povorka – dječiji osmjesi razvedrili oblačan februarski dan

Na jedinstvenom prazniku posvećenom cvijetu – na Prazniku mimoze, koji organizuju Opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi i JUK Herceg fest i ove godine se održao jedan od najljepših programa – Dječija cvjetna povorka.

Tako je na radost najmlađih, ali i svih ostalih Novljana i gostiju, po treći put u okviru Praznika mimoze od Parka Boka koji je opet u sred zime procvjetao u najljepšem izdanju ispunjen dječijim osmjesima i raznobojnim cvjetićima mališana, pa do trga Nikole Đurkovića sve sijalo donoseći najveseliju šarenu povorku februarske manifestacije. Povorku cvjetnih maski mališana predvodila je Gradska muzika sa mažoretkama, a čista dječija ljubav i radost zračile su Njegoševom ulicom.

Dječija cvjetna povorka

U trećoj Dječijoj cvjetnoj povorci učestvovalo je čak 11 maskiranih grupa djece iz dječijeg doma Mladost Bijela i osnovnih škola Dašo Pavičić, Ilija Kišić i Orjenski bataljon. Oko 300 djece predvođene svojim vaspitačima nakon povorke pretvorili su glavni gradski trg u rascvjetalu baštu ili livadu, na kojoj se u sred zime vijorilo proljećno kolo u kojem su zajedno zaigrale hortenzije, kamelije i magnolije sa mimozama, ružama i kivijem i agavama.

Dječija cvjetna povorka

,,Ovim izuzetno lijepim i važnim programom motivišemo djecu da se angažuju i da ispolje svoju kreativnost u saradnji sa učiteljima i zaista su nam uljepšali ovaj oblačni i svi dan unoseći šarenilo i vedrinu svojim osmjesima i radošću”, kazala je načelnica Sekretarijata za kulturu Opštine Herceg Novi, Ana Zambelić Pištalo. Ona je istakla da je organizatorima posebno važno učešće i djece iz Dječijeg doma ,,Mladost” u Bijeloj jer se tako uključuju djeca u aktivan društveni život cjelokupne zajednice. Ona je izrazila nadu da će ova povorka koja je iz godine u godinu sve brojnija i veselija, nastaviti da raste.

Dječija cvjetna povorka

,,Nadamo se da će sljedeće godine biti još više i djece i da će sve se podići na još veći nivo. Moram reći da smo zadovoljni da se svi programi dešavaju po predviđenom rasporedu, uz odličan odziv Novljana koji se uključuju u sve programe i zaista se zahvaljujem sugrađanima na tom aktivnom učešću i pozivam ih da pokažu onu dobru stranu koju ovaj grad ima”, dodala je Zambelić Pištalo.

U okviru glavnog programa 49. Praznika mimoze sljedeći program su Dani Grčke koji se održavaju u utorak 13. i četvrtak 14. februara.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije