13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Crveni krst Tivat – problem prostor za rad i loš položaj dobrovoljnih davalaca krvi

Sa Skupštine CK Tivta

Za predsjednicu OO Crvenog krsta Tivta na sinoč održanoj redovnoj izbornoj Skuoštini tivatskog odbora te humanitarne organizacije, jednoglasno je ponovno izabrana Snežana Kršikapa. Na isti način za sekretara je opet izabran Duško Božović, a imenovani su i novi članovi Upravnog odbora.

Usvojen je Izvještaj o radu OO Crvenog krsta Tivta za period 2014-18, finansijski izvještaj za prošlu i plan rada za ovu godinu. Kao problem u radu istaknuti su nedakevatni prostorni uslovi, neodgovarajući status dobrovoljnih davalaca krvi koji ne stimuliše ljude da se više bave tom humanom aktivnošću, te potreba da se kompetno društvo i državne institucije ozbiljnije uhvate u koštac sa izazovima koje stvara siromaštvo jednog sloja stanovništva.

Posebno su naglašeni uspjesi koje je postigla Organizacija mladih CK Tivta koji su prvaci države u pružanju prve pomoći i prestavnici su Crne Gore na Evropskom prvenstvu.

Prema Finansijskom planu tivatskog Crvenog krsta za 2018., prihodi su 28.500 eura , od čega 16. 000 od Opštine, 10. 000 od Crvenog krsta Crne Gore, od zakupa 500 i od prihoda za obuke 2.000 eura, dok su prihodi od SO Tivat za sproviođenje programa geronto domaćica koje brinu o starim sugrađanima 44. 453 eura. Planirani troškovi rada OO Crvenog krsta za ovu godinu iznose 28.500 eura.

Izvor:S.L

Najčitanije