Crnogorska trgovačka flota smanjuje se već treću godinu za redom

Prodali dokove i ribarice, izrezali remorkere

Lani izrezan u Turskoj – feribot SVETI STEFAN II

Crnogorsku trgovačku flotu trenutno čini 68 brodova i tehničkih plovnih objekata na moru, Skadarskom i Pivskom jezeru – podaci su iz upravo objavljenog „Registra brodova 2017“ Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore.

Ukupna tonaža trgovačke flote u nacionalnom registru trenutno iznosi 99.138 bruto-tona za skoro 10 hijada tona je manja nego na početku 2017. Nacionalna trgovačka flota Crne Gore smanjuje se već treću godinu za redom zbog prodaje ili rashodovanja plovila upisanih u naš registar, a najveći prošlogidišnji gubitak je brisanje iz nacionalnog registra malog plutajućeg doka Jadranskog brodogradilišta u Bijeloj, „DOK-a 6“ od 9.000 bruto-tona, koji je  stečajna uprava brodogradilišta prodala kupcu u Turskoj.

Da će 2017. ostati crnim slovima zabilježena u analima crnogorskog pomorstva doprinosi i činjenica da je država lani ostala i bez posljendjeg od svojih trajekata koji su održavali međunarodnu liniju sa Italijom. Naime, iako on nikada nije plovio u nacionalnoj floti jer je umjesto crnogorske, vio zastavu Bahama, lani smo se opsrostili od još jednog značajnog našeg broda – feribota „Sveti Stefan II“ od 8.697 bruto-tona koga je njegov vlasnik, kompanija Barska plovidba, prodala za rezanje u staro željezo u Turskoj.

Inače, „Registar brodova“ koji vodi Uprava pomorske sigurnosti Crne Gore je javna publikacija koja  sadrži tehničke i podatke o vlasništvu nad svim plovilima dužim od 12 metara i većim od 15 bruto-tona osim jahti, a koja plove pod crnogorskom zastavom i evidentirana su u Upisnicima brodova Lučkih kapetanija u Kotoru i Baru.

Izrezani remorkeri Jadranskog brodogradilista Bijela

Nakon odlaska i posljednjeg plutajućeg doka iz države, nacionalnu trgovačku flotu Crne Gore pored ostaloga, čine četiri veća prekookeanska broda za rasute terete kompanija „Crnogorska plovidba „Kotor i „Barska plovidba“ Bar, 10 remorkera, 13 ribarica, 24 manja putnička broda, 6 trajekata,  i 14 tzv.javnih brodova i tehničkih plovnih objekata.

Brod KOTOR kompanije Crnogorska plovidba

Pored ostaloga, iz nacionalne trgovačke flote prošle je godine izbrisan putnički brod „Lastočka“ od 132 bruto-tone i ronilačka barksasa „Nina“ od 46 bruto-tona. Više ne postoje ni remorkeri Jadranskog brodogradilišta Bijela „Pijavica“ i „Devesilje“ od po 70 bruto-tona koji su svi izrezani, te ribarica „Orka“ od 22,5 bruto-tona koja je prodata u inostranstvo, kao i javni brod „Explorer“ od 68 bruto-tona kojeg je njegov vlasnik – državna firma RCUD iz Herceg Novog uništila u nestrulnom pokupaju dizanja iz mora na obalu u Bijeloj.

Jedini novitet u nacionalnoj floti u 2017. je novosagrađena ribarica „Vesna X“ poznatog budvanskog ribara Branka Vujičića. On je lani dovršio i u upotrebu stavio ovaj novi 20 metara dugi novi čelični ribarski brod-koču koji je sagradio 2012.u Kotoru, pa je „Vesna X“ sada ujedno i najnoviji i najmoderniji brod u inače vremešnoj i prilično dotrajaloj crnogorskoj ribarskoj floti.

EXPLORER sa slomljenom kicmom nakon podizanja iz mora

Pored dvije državne brodarske kompanije – „Barske“, odnosno „Crnogorske plovidbe“ čija su ukuono 4 teretna broda u međšunardonoj plovidbi ujedno i najveća plovila u crnogorsko registru, po broju plovila kojima raspolaže (ukupno 8) prednjači hidrograđevinska kompanija „Yu Briv“ iz Kotora.

Ta firma inače, pored plovila koja viju zastavu Crne Gore posjeduje i još pet specijalizovanih brodova za izvođenje građevinskih radova na moru, a koji viju zastave i upisani su u nacionalne registre Hrvatske i Moldavije.

3 Komentari

  1. Smatram da bi interes crnogorske države trebao biti da se flote iz godine u godinu povećava, a ne smanjuje. Nije mala stvar kad država ima izlaz na more. Brodski transport roba je daleko najjeftiniji.

  2. Evo ljudi ako laze ovan ne laže rog EXPLORER barkaca vojna data stručnjaku iz Nišića od koje je Mr.Mijajlović napravio dvije bog neka nama je u pomoć. A zbog nje je onaj ministar Srbijanski (neki Šutanovac)od Amerike odio na sud u Beograd. Bravo policijo posebno ronilačko-pomorska. A što ne napišete koliko je plovila mahom koča prevelo Šiptara (Akbanaca) u Italiju svojevremeno i đe su ta plovila završila. Bogati đe je tu onaj brod POP od zete što je Popović sa Mugošom (Mugi)dovozio što je šćio u luku Kotor bez carina i propisa i bijeli i normalni cimenat.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.