Cetinjske škole zabranile da se učiteljicama daju pokloni za 8. mart

8. mart

Osnovne škole “Lovćenski partizanski odred” i “Njegoš” na Cetinju obeležavaju Dan žena, 8. mart, a kako bi zaustavili tradiciju da djeca donose poklone iz obije obrazovne ustanove obavjestili su učenike, roditelje i nastavnike da nije dozvoljeno uručivanje i primanje bilo kakvih poklona.

“Uvažavajući sugestije Saveta roditelja i Đačkog parlamenta jedino se može smatrati prihvatljivim, kao znak pažnje, poklon ručne radinosti izrađen koji su izradila deca, odnosno, učenici škole”, kaže se.

Nastava će se izvoditi skraćeno, sa časovima u trajanju od po pola sata.

Tradicionalno, kolektiv OŠ „Njegoš“ organizuje dečiju priredbu u kojoj će se smenjivati pesma, recitacija i gluma.

Sandra Sjekloća Bjegović, direktorka škole “Lovćenski partizanski odred“ kaže da je za prosvetnog radnika najbolji poklon da dete vredno i marljivo radi.

“Učenici u nižim razredima imaće kreativne radionice sa roditeljima gde će praviti poklone: cveće od papira, pisma i čestitke sa najlepšim željama i stihovima punim ljubavi. ”, poručila je.

/Radio Cetinje/

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.