9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Casa del Mare ugostila Michelin star chef-a

Protekla sedmica bila je važna ne samo za hotelsku grupaciju Casa del Mare, već i za crnogorski kulinarski svijet. Naime, hotelska grupacija Casa del Mare je u svom Mediterraneo hotelu prvi put u Crnoj Gori ugostila jednog Michelin star chef-a.

Eros Picco, koji svoj radni vijek provodi u Milanu, Italiji, priredio je neobično gastro veče za sve posjetioce Casa del Mare Mediterraneo hotela (Kamenari, Boka Kotorska) 12. i 13. septembra, a u okviru dvije degustacione večere.

Picco je za ovu priliku kreirao devet gangova koristeći što je više moguće domaćih proizvoda i sastojaka. Gastro doživljaj su uljepšala i domaća vina sa ovih prostora, čiji izbor je bio prilagođen različitim tanjirima.

Casa del Mare ugostila Michelin star chef-a

Michelin star je sistem bodovanja, koji predstavlja najvišu referencu ovog tipa u restorantskoj i hotelskoj industriji. Na ovaj način, Casa del Mare Mediterraneo hotel, koji će biti otvoren tokom cijele zime, započinje sezone dobrih događaja i u vansezonskom periodu i kvalitetnih saradnji sa domaćim i stranim brendovima i ekspertima.

Hotelska grupacija Casa del Mare je prva domaća grupacija boutique hotela u Crnoj Gori i kao takva dobitnica Wild Beauty nagrade za prethodnu godinu.

Hotel Mediterraneo je prvi hotel ove grupacije. Renoviran je otvoren 12. jula ove godine i novom kategorizacijom dobio je pet zvjezdica.

Najčitanije