13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – uređenje dijela Slovenske obale biće završeno do kraja juna

Budući izgled Slovenske obale

JP Morsko dobro krajem prošle godine uklonilo je šest otvorenih diskoteka na prostoru ispred glavne gradske Pošte u Budvi i preko 14 privremnih objekata koji nisu planirani programom privremenih lokacija u zoni morskog dobra. Iz ovog JP tada su najavili uređenje prostora.

Nakon okončanih svih procedura javnih nabavki za parterno uređenje prostora za preko 8.000 kvadrata na Slovenskoj obali ispod glavne gradske Pošte otpočeli su radovi.

“Zbog različitog opisa radova ovaj posao podijeljen je u dvije faze i shodno tome bila su raspisana dva različita tendera. Po prvom tenderu zaključili smo ugovor za izabranim izvođačem radova d.o.o Incom iz Podgorice, koji trenutno na terenu izvodi radove i ovaj prostor bi trebao da bude završen 1. maja” – kazala je Ivana Lazović PR JP Morsko dobro.

Za drugu fazu radova u JP Morsko dobro u toku je procedura zaključenja radova sa izabranim izvođačem radova, a ova faza se odnosi na ono konkretnije izvođenje radova koje će biti vidljivije.

Ivana Lazović – PR JP Morsko dobro

“Druga faza radova predviđa sadnju preko 400 mediteranskih sorti bora i to u visini od 3.5 do 4 metra. Zatim magnolija i drugih stabala kako i žbunastih biljaka koji će ovdje činiti jednu novu parkovsku cjelinu. U okviru druge faze radova biće postavljeno i igralište za djecu, sa ljuljaškama, klakcalicama i sa malim avantursitčkim parkom. Na istočnom dijelu ovog prostora predviđen je i poligon za kućne ljubimce, koji će biti ograđen porpisanim standardima, i takođe, biće postavljene hranilice za kućne ljubimce. Ovaj prostor biće u potpunosti opremljen elektičnim instalacijama, biće postavljene i svjetiljke koje vode do mora” – kazala je Lazović.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi oko 300.000 eura, krajnji rok za završetak radova je kraj juna.

Najčitanije