20 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva se sprema za turiste

Budvanska rivijera

Dan uoči ublažavanja mjera, koje podrazumijevaju otvaranje ugostiteljskih objekata i plaža, uspostavljanje međugradskog saobraćaja, u Budvi užurbano teku pripreme. Novi slogani, akcijske cijene i higijena iznad svega, obilježiće ovu turističku sezonu.

“Budva tvoj dom na moru” i “Budva ljubav koja traje” – novi su slogani promotivnih aktivnosti TO Budva koje počinju sutra, kaže, za Radio CG, direktorica Maja Liješević.

“Uz ove poruke, trenutno je najvažnija “korona free destinacija” koja će, vjerujem, biti i sa nacionalnog nivoa najzastupljenija jer zaista puno znači za sve naše potencijalne goste. Čekamo otvaranje granica i zajedno sa našom privredom uradićemo sve što je u našoj moći da sa raspoloživim instrumentima promocije doprinesemo turističkoj sezoni”, istakla je Liješević.

Da se sve polako vraća u normalu pokazuju užurbane pripreme kako na plažama tako i u ugostiteljskim objektima. Ugledni turistički poslenik Krsto Niklanović kaže da su procedure jasne, ali da treba vremena da se svi i priviknu.

“Moramo svi biti svjesni da je higijena na prvom mjestu, sve mora biti besprekorno čisto –svaki detalj u objektu i naravno propisane mjere za personal se moraju sprovoditi. Možda je i dobro što sve počinje da važi od sjutra kako bi smo se svi privikli do zvaničnog početka sezone. Apelujem na inspekcije da nam u početku pomognu i da ukoliko nismo uspješno sproveli odredjena pravila,skrenu pažnju i ukažu na greške.Tako bi nam pomogli, uz evidenciju propusta, koji ako se ne isprave podrazumijevaju kazne”, ističe Niklanović.

Petar Ivković iz CTU, u izjavi za Radio CG, ističe da turističke agencije, koje dovode goste u Crnu Goru na odmor, imaju posla.

“Interesovanje postoji kako za hotele tako i za privatni smještaj. Dok traju akcije, cijene će biti niđe do 30 odsto tako da će apartmani sa 4 i 5 zvjezdica, umjesto dosadašjih 90 ili 80 eura, moći da se iznajme za 50 odnosno 60 eura”, kaže Ivković.

Od sjutra se otvaraju I informativni punktovi TO Budva.

Izvor:rtcg

Najčitanije