13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Budućnosti održivog turizma u Crnoj Gori

Tivat – mikophotography montenegro

Ministarstvo ekonomskog razvoja pozvalo je sve zainteresovane da se do utorka 19.januara prijave na besplatan kurs na temu nove budućnosti održivog turizma u Crnoj Gori.

„Cilj kursa je unapređenje razumijevanja i dalji razvoj znanja i vještina preduzetnika za osmišljavanje ‘nove budućnosti’ održivog turizma u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

Polaznici kursa će stečeno razumijevanje i nova znanja iskoristiti za kreativnost i osmišljavanje inovativnih novih eksperimetalnih ruta prekograničnog turizma, u jednoj od dvije važne oblasti sa potencijalom za dalje širenje.

To su sport i priroda i kulturno-istorijsko nasljeđe i lokalna agrohrana.

„Ministarstvo organizuje besplatan kurs za izgradnju kapaciteta pod nazivom Unapređenje znanja i vještina za izgradnju nove budućnosti pametnih i održivih turističkih destinacija, za zainteresovane kandidate i preduzetnike iz Crne Gore u oblasti održivog turizma“, navodi se u saopštenju.

Kurs će se održati online u periodu od 25. januara do 8. februara.

Mlin – foto S.Kosić

Kurs će ukupno trajati 40 sati i biće strukturiran u četiri modula koji će se sastojati od stručnih teorijskih prezentacija, grupnog kritičkog razmišljanja i diskusija na temu, analize biznis slučajeva, kao i individualnog rada na razvoju hipotetički novih eksperimentalnih ruta u prekograničnim oblastima Crne Gore, Albanije i Italije.

Detalji o kursu i prijavna dokumentacija mogu se naći na sajtu Ministarstva, a mejl osobe za kontakt je ranko.zekovic@mek.gov.me.

Kurs se realizuje u okviru IPA CBC projekta NEST.

Najčitanije